Monday, November 10, 2008

Hari minggu....(8-9/11/2008)

Dua hari tak update blog...hihihi...tak ke mana pun, kak tie......nak kata busy tak juga...
Hari Sabtu tu..duk rumah je...petang tu jemput kawan datang makan....berlarutan sampai ke malam...sambil bincang projek kita org...Projek Besar Akhir Tahun...nak gi buat passport Isa dan cuti2 sekali. Excited saya ni sebenarnya coz sejak duk sini belum pernah berjalan keluar dr South Australia ni....Nak tahu lanjut pasal projek besar ni klik SINI.
Petang tu saya masak simple je...mee hailam dan kuih bingka telur. Tak ambil gambarlah pulak hihihi (sorrylah najwa...) sempat ambil gambar bingka ni je...dah pernah buat sebelum ni...resepi kat SINI. Bezanya kali ni saya ganti santan dgn fresh milk.....






Hari Ahad pula cuma pergi jamuan makan seorg kawan kat city.
Saje2 buat makan katanya...Menunya nasi beriyani dan byk kuih2 yg lain. Saya hanya bawa bagel je sebagai buah tangan. Berat bawa je kamera...tak ambil gambar pun..keadaan tempat tak mengizinkan...sibuk duk borak dan melayan budak2 tu...Maklumlah saya jarang jumpa diaorg ni...duk rumah je..kan. Sesekali jumpa byklah cerita...

So hari minngu kali ni..tak dapat buat rutin biasa...garage sale...taklim...dan sunday market. Takpw, weekend ni ada lagi...hihihi...

10 comments:

ain said...

salam suzi...wahh..mcm janji2 pulak kita yek. akak pun semlm buat bingka gak...bingka roti. tp x le secntik bingka suzi.hihi..

Syoknye nak cuti2 'down under'. Nanti blh le share citer ngan we all. Wish you a very enjoyable holiday. Bila pergi..??

Shais said...

Amboi dah plan utk pegi bercuti, kemana tu?

next week cuti sekolah, saya pun belum plan nak kemana.

Tie said...

Wah!! Memang betul2 projek besar tuh! Nanti jangan lupa bawak kamera..mesti terlebih excited ni.., best betul boleh gi sydney,melborne..hu hu..rasa cam nak ikut je..

azreen said...

rajin jgak suzi gi sunday market ek...mesti banyak koleksi ni....hehehe

Intan Rosnitta said...

Salam Suzi,

Projek besar tu mmg grand & ganaz nampaknya..hihi.

Selamat makan angin. Snap pic byk2 tau... boleh jamu mata nanti.

:D

nahmy said...

assalamualaikum..

they said replacing milk to the santan is more healthier...especially kalau guna 'non-fat milk', ye ke? satu lagi camna dgn rasa lak? adakah akan terjejas?

tp klu dah susah dpt santan rasanya semua tu boleh tolak ket tepi la.. kan?

kakchik said...

salam suzi.
dok kat luar negara memang daring ke sana ke mari ya? kawan2 kakchik yang pernah bljr kat abroad selalu juga cerita pasal trip2 yang diorang pernah buat.
tapi lepas balik ke M'sia ni...dah tak sempat dah...
so... semoga selamat lah hendaknya projek besar suzi sekeluarga tu.

^aNgRiAni^ said...

saya ni kan kak dah masuk minggu kedua tak masak...hohohohoho

apa taknya bz jer...nengok akak memasak, jeles saya

asben pun dah kurus...hihihihi :D

Suzi said...

salam...

kak ain..
amboi rajin masak sekarang hihihi...postlah kat blog...

shais...
saya gi melbourne....canberra...sydney....ikut jalan the great ocean...jln pantai....

kak tie...
jomlah...rasanya duit AUD dah turun sekarang...hihihi....

azreen...
seronok kan gi sunday market...takdelah byk...

nahmy...
saya pun dengar macam tu...dr segi rasa...beza sikit je...

kak chik...
terima kasih....

angriani...
nak buat mcm mana adatlah tu...kita bukan super women blh buat semua..kan?
nanti dah tak bz...masak sedap2 biar hubby 'sihat' balik hihihi...

Suzi said...

salam intan...
thanx..ambil gambar dah tentu...hihihi...