Monday, September 26, 2011

Mengidam satay ikan......

Dah lama saya mengidam satay ikan. Dan alhamdulillah....hari ni dah dapat apa yg diidam. Salah seorang sahabat dengan relahati mengepos satay ikan tu nun jauh dr Terenggganu. Terima kasih banyak-banyak sahabatku Salina....jasa mu amat dihargai :) 



 Dapat tengahari tadi terus bakar sikit...yummmm. tercapai juga hasrat. Dah lama tak makan satay ni.. Ok le dapat merasa sikit, sementara balik TRG nanti....masa tu boleh makan sepuasa-puasnya.



Dari zaman sekolah lagi saya memang suka satay ni...selalu beli, tak jemu-jemu. Sos dia yang 'mahal' tu. Ada lg sikit dalam peti ais cukupuntuk sekali  makan lagi hehehe....


19 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tertiba tgk teringin plak nk mkn...sama la dulu pow suka mkn gak...now sebatang 20sen kot...

ady said...

npk sedap juga satay ikan tu...

tun_telani said...

wahhh.... zaman sekolah dulu, blk sekolah mesti ada pakcik jual satay ikan ni dh menunggu dpn pagar sekolah.. mmg sedapp!! mkn ngan sos pedas.. dulu beli singgit dpt byk, skrg ni beli 5inggit pun mkn sorg agaknye. rindunyer kampung halaman..

inahar ali said...

salam rindu suzii..lamanye akak x visit umah suzi ni..hrp sihat selalu ye! satay ikan nih mmg feveret akak sekuarga gak..daapnyer! hrp belum terlambat lg nk ucap selamat hariraya maaf zahir batin ye!

dari dapur nasya said...

sedapnya suzi...nasya hari tu balik kb dapat gak mkn...hilang kempunan..sedap mkn ngan sos cili manis dia tu..kalau kat nilai ni ada gak org pattani jual kekadang kat depan skolah anak nasya...tapi kecik2 xpuas makan.

Deliah's Deli said...

:) sodap nye :)

Liza said...

satay ikan ni mmg sedap..nak nak yg kuah pedas tu...perggghhh

Chik Mimi said...

Akak pun suka suzi,kadang2 kat sek anak ada jual maknya pun join sekaki :)

Tie said...

Dulu masa tinggal di Gong badak, selalu pakcik tu datang jual... kita siap keluarkan piring lagik, hehe... Sejak pindah ke Kuala Berang ni baru je sebulan dua ni dijual di pasar malam... memang best makan satay ikan :)

Lieya said...

Bestnyeee ade orang tolong capaikan impian...

Nebula Horizon Resources said...

kepada yang teringin atau mengidam nak makan lokcing@satey ikan nie boleh cari agent2 kami di ipoh, beseri, seremban jaya, rembau,UMT, kuantan, malah di bintulu dan miri! kami, dari nebula horizon resources telah menjenamakan lokcing dengan branding aroi lokcing dan menjadikannya konsep ala francais. kunjungi website kami http://steamboatfactory.blogspot.com/ atau like page kami di facebook http://www.facebook.com/pages/Aroi-Lokcing-House-francais-steamboat-bakar-lokcing-pertama-Malaysia/128746570537686

fatin amalina husna said...

wahh..memori nie..lama x mkan..plus dah lama tinggal since zaman skolah lg..sdap tuhh..^^

Park Shake said...

Salam.... Apa kabar ?
Meh try satay kat tempat kita pulak

geez said...

nampak sangat sedap.....selalu mkn kalo blk kg.....^_^

Puan Fifiey said...

salam.. bestnya.. selamat berkanalan.. dan salam singgah.. jom join blog saya>>>>>http://kisahfirdausi.blogspot.com/

Batu Adventure said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

nurul said...

sedapnya!
www.the-simpleme.blogspot.com

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://wisataoutboundmalang.com/

http://www.nolimitadventure.com/

Rosfazila Abd Rahman said...

laaa sian kat saya, lama dah hidup, takto pulak ada satey ikan ni. kepok lekor taula...huuu nak sikit!