Wednesday, November 26, 2008

Egg Benedict

Resepi mudah dan berkhasiat...terima kasih kepada tuan punya resepi
zurin@myresipi.com kerana berkongsi resepi...saya copy paste je....

Bahan-bahan ( 2 orang )

  • 2 biji telur
  • 2 keping roti putih - dibuang tepinya
  • lada hitam - freshly cracked
  • Sedikit butter atau majerin
  • Garam

Cara-cara

1. Butterkan bekas muffin atau bekas membakar kecil yg digunakan.
2. Letakkan sekeping roti didalam bekas muffin. Butterkan roti, taburkan sedikit lada hitam dan garam.
3. Pecahkan sebiji telur ke atas roti. Tabur lagi sedikit lada hitam & garam. Boleh juga ditaburkan sedikit cheese kalau mahu (optional)
4. Bakar pada suhu 180 C selama 15-20min atau hingga telur putih just set & telur kuning cair sedikit.

satu tabur black pepper dan satu lagi tabur cheese....

12 comments:

azreen said...

bleh cube ek...senang je kan...hehehe

Shais said...

alamak...memang mudah, tapi apakan daya oven masih tak boleh guna.

jawabnya buat telur mata je la:(

Suzi said...

Azreen dan shais...senang tapi kena telur byklah...hihihi

Tie said...

Wah!! baked sandwich dan egg benedict,...idea yang bagus utk makcik pemalas nih! Hi hi..:-)

ain said...

sedapppnye suzi..akak nak try sekarang gak...!!hehehe..kebetulan every morning ank lelaki akak mkn telur separuh masak..

Intan Rosnitta said...

Sedap & berkhasiat.

Intan teringin nak buat baked sandwich kat bawah tu, nampak simple je.

:)

Sasha said...

thanx suzi... resipi mudah cam ni lah yg kite tunggu2...

p/s: suzi... please bykkan resipi yg mudah & sedap. (demand lak si Sasha ni...)

Zureen said...

Nampak mcm sedaplah..nak membuatnya pun senang juga..Nak cuba utk minum petang anak2 petang ini.Terima kasih sbb berkongsi resepi ini.

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

wah..cam senang..ni baru beli roti..leh cube tapi takde lada hitam takpe ke?

QiStinA's said...

menarik lah resepi tu suzi..senang ... nak buat bfast mmg sesuai... thnx 4 sharing...

Suzi said...

salam...

kak tie...
mana pulak pemalas kak tie...rajin dgn cara kak tielah...

kak ain...
okay...moga2 anak akak suka...

intan...
buatlah...senang...rasanya ala2 pizza pun ada...
utk inti tu ikut selera masing2lah....

sasha...
insyaallah...kalau ada kita kongsi sama2...saya pun suka resepi cam gini...

zureen...
selamat mencuba...moga anak2 zureen suka...

nrina...
alah takde lada hitam...letak lada putih...tak pun tak yah letak...perasa je tu...

moi...
sama2...kita sama2 kongsi :)

fadz said...

nak cuba resipi ni mlmni jugak...TQ ;)