Tuesday, November 25, 2008

Makan...makan.....

Hari Sabtu hari tu ada dua majlis makan2...saya suka kalau ada makan2 ni ....bukan apa tak yah nak masak hihihi. Nilah masa rahat dari masak2 ni...
Majlis pertama...makan tengahari...majlis 4 in 1. Meraikan Ulangthn perkahwinan ke 9 pasangan Awang/Aishah dan Nizam/Mashitah serta b'day Aisyah Umairah dan Alisya. Semoga 2 pasangan itu kekal bahagia dan 2 b'day girl akan membesar jadi anak soleh...
takde pulak ambil gambar...segan pun ada...Juadah nasi ayam...bi hun sup dan mcm2 kuih muih...lompat tikam...donat...
Sebelah ptg pula ada jemputan makan kat rumah sorang lagi kawan...yg agak rapat walau baru beberapa bulan kenal. Meraikan b'day boy azan sebenarnya. Kerana tak tahu maka kami dtg dgn tgn kosong je...hish...



Untuk Azan...
Mood b'day boy pun ahri tu tak berapa baik...yelah kena kejut time tangah sedap tidur hihihi...Puas dipujuk utk rasmikan cupcakes tu....


Antara gambar yg sempat ambil.....

Iman dan Ismail cukup suka kalau cakap nak pergi sana...ada kawan dia Udin...blh main game...byk toys...memang dr pagi tu setiap 15 minit tanya bila nak pergi?...dah sampai sana main tak ingat nak makanlah... Last2 mak dan ayah yg makan2....anak2 sibuk main...





Ni pulak saje nak tunjuk...buah peach dan nectarine....buah kegemaran hubby dan anak2...cuma saya dan Ismail tak berapa mkn buah ni. Saya dgn Ismail byk persamaan dlm hal makan2 ni...muka pun org cakap sama hihihi...Musim buah dah nak mula....buah2 pun makin murah so...mampulah nak beli hihihi....Kalau tak asyik beli epal, pear, orange dan banana je....

5 comments:

Shais said...

bila buat makan-makan yang bestnya sambil-sambil bercerita...seronok sangat.


nak masuk musim buah ye...ni kalo anak saya...tak makan nasi la...hantu buah.

azreen said...

suzi...syokkan sekali sekala pegi jejalan rmh kawan2 bleh sembang2 kan....sambil tu makan2...hehehehe

QiStinA's said...

suzi... mmg best kalau ade jemputan makan2 nie kan??? seronok tak yah masak... n makan masakan org pulak ...he..he

ain said...

syokkan bila jln2 umah kwn2..pas tu mkn2 sambil borak2..akak kat sini borak ngan kwn pakai tepon ngan email je..nak gather2 payah.. masing2 sibuk..

Suzi said...

salam...

shais..samalah kalau dah ada buah nak mkn buah je nasi dah kurang terutama kalau cuaca panas...

azreen... betul tu syokkk! lagi2 kita yg byk masa duk rumah je ni...

moi...itu yg utama tak yah masak hihihi..

kak ain...haah masing2 dah sibuk..nasib baik ada alam cyber sekarang ni...senang nak berhubung...