Thursday, January 29, 2009

Rumah sewa baru....

Alhamdulillah...tadi dpt panggilan dr agent yg rumah huby tengok dan mohon semalam dpt kat kitaorg. Ni berkat doa kawan2 semua juga...


Nilah rupa rumah sewa baru kami....
Nak baca cerita lanjut bolehlah pergi kat SINI....
Hari cuaca masih panas...lebih kurang semalam...mencecah 45 Celcius...paling panas sejak 70 thn kalau saya tak silap dengar kat berita tv...huhuhu...

30 comments:

Mummy HS said...

alhamdulillah dah dpt rumah..
lepas ni sibuk nak pindah angkut barang la pulak ye? besar rumah..

panas tu.. cuaca mmg xtrem kan skrg... dah di akhir2 zaman

UmmuSarah said...

ALhamdulillah...dah dapat rumah, kurang satu perkara yg nak difikir2kan. Dekat ke rumah nie dgn sekolah anak2? Kami kat Tronoh nie pun panas sesangat. Tak tau pulak suhu mencecah berapa sbb takde thermometer. Kami pun berkurung dlm rumah je. Alhamdulillah, bila petang2 hujan pun turun...sejuk dan nyaman jadinya. Budak2 yg tak syok sbb tak dpt main petang2 ngan kawan2.

Sasha said...

alhamdulillah... cepat gak settle hal rumah ni yea... lega!!

QiStinA's said...

alhamdulillah suzi...dpt jugak rumah baru ye... nampak cantik... so bile aktiviti angkut barang bermula..he..he... wow..panas jugak yek kat sana dah macam summer kat dubai je...he..he

ateh... said...

mak ai paneh eh...wah best nye dapat je umah baru.tak payah la nak pening2 kan.bagus2....

halen said...

haaa.. kan dh dpt umah. suke la tu hehe.. :p
itu laaa masalah yg dtg tu kejap je nk uji kiter lps tu ok laaa pasni xyah nk runsing2 lg k. ble masak mcm biasa hahaha

cHeRyNa PiReS said...

sha suke sangat ngan konsep macam brick tuh...kat mesia nieh kalo umah macam tuh dah mahal kan, kak suzi...sbb batu bata merah tuh mahal..

anyhow...luar dah tunjuk, bile nak kuar gambo interior plak ek?:D

KakChik said...

Alhamdulillah. Dah lega ya.
Nampak besar juga rumahnya.
Moga-moga segalanya berjalan dengan baik untuk Suzi sekeluarga.

Tie said...

Wah....besar juga, kan...ada pagar tu..elok benarlah... Kak tie tumpang suka...hi hi...kena start packing laa...

ain said...

Alhamdulilla...dpt gak umah akhirnya. lebih baik lagi ekh. So, bila nak pindah..???

p/s...panasnya suziiiiii!!!!

azreen said...

wah dah bleh la bersiap utk berpindah....kalo dekat bleh jugak tolong....tp jauhkan....apa2 pun take care ek suzi....panas tu...jgn biarkan anak2 main kat luar tau... :-)

Mak Su said...

tumpang lalu, salam singgah. dari blog TokMa ni... :)

fazemy said...

Salam singgah. WAhhh nampak kemas rumah itu. mesti dlm dia besar kan. tak mcm rumah kat msia nih. ok apa dpt rumah mcm tu.s ronoknya.

Shais said...

alhamdullillah,

dapat dah rumah...suka pula dgn rumah baru suzi....luas.

Zureen said...

Alhamdulillah..dpt juga kak suzi selesaikan masalah rumah..

fa10 said...

45C...panasnyer..nani tayang la hiasan dlmn rumah u yer....nak tgk gaya org sana menghias

Intan Rosnitta said...

Salam Suzi,

Alhamdulillah... lega. Intan tumpang happy utk Suzi sekeluarga.

:D

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

rumah sewa pun tapi tetap cantik

Suzi said...

salam...

Mummy HS ...
InsyaAllah sbatu dpn pindah...nak dtg tolong ke hana?? hihihi...

UmmuSarah...
Alhamdulillah dekat je sekolah...0.5 km blh jalan kaki je...memang kitaorg cari yg dekat dgn sekolah n masjid...
tapi kak nurul...panas kat m,sia rasanya ok lagi berpeluh...kat sini rasa mcm duk dlm oven je...angin pun panas...

Sasha...
Alhamdulillah...berkat doa kwn2 juga ni...

QiStinA's...
Moi,hari Sabtu (7/1) angkat barang...nak tolong blhlah dtg hihihi...
Austrlia n dubai iklim sama kan??

ateh...
Alhamdulillah...sekarang nak mengemas n angkat baranglah pulak ..


halen...
Alhamdulillah....sukalah sbb rumah tu kira dah suka sejak pertama kali tengok...
harap2 gitulah moga mood nak masak cepat2 dtg balik...

cHeRyNa PiReS...
Gambar kat dalam nanti ek...bila dah pindah nanti(minggu depan)...tapi brg kat dalam nanti simple je...maklumlah student je hihihi...

Suzi said...

KakChik...

Alhamdulillah. Terima ksaih kak chik...berkat doa kwn2 juga ni...

Kak Tie...
Tulah dah start sikit2...
ada pagar tinggi keliling...senang bagi saya nak keluar masuk...takyah nak bertudung...

Kak ain...

Minggu depan 7/1(sabtu)...tulah panas...mcm2 problem dah ada...hutan terbakar...bekalan letrik terputus(dah over sgt guna)...landasan keteapi kembang..ujian Allah...
tu baru panas dunia dah tak tahan...api neraka nanti...Allah saja yg tahu panasnya...

azreen...

tulah..budak2 mcm boring je tak leh nak keluar...

Mak Su...

Silakan Maksu...tq sudi singgah. Nanti datanglah lagi...

fazemy...

Salam singgah jua...rumah kat sini memang kemas sbb selalu agen akan check ...kalau nak keluar pun kena bersihkan rumah mcm awal kita masuk...

Shais...

alhamdullillah,

rumah kat sini standardnya mcm tylah...

Zureen...

Alhamdulillah..berkat doa kawan2 juga....

fa10 ...

nanti dah pindah blh tayang tapi jgn terkejutlak hihihi...

Intan Rosnitta...
Alhamdulillah... terima kasih...berkat doa kwn2 juga....

CRAZY BEAUTIFUL88...

standard rumah kat sini mcm tulah...blh tahan cantiknya tapi kena pandai pilih gak...

mamasya said...

Salam Suzi..

Syukurlah Suzi dah dpt rumah sewa...dari luar nampak luas rumahnya.Semoga Suzi sekeluarga selesa di rumah baru kelak. lepas ni sure Suzi busy packing brg pula.
panasnya cuaca kat sana skrg..anak-anak ok ke cuaca panas gini.

naz ilyn said...

salam...

Alhamdulillah... moga segalanya baik-baik saja

selamat menduduki rumah baru yang lebih selesa

TOKMA said...

Nampak selesa rumah tuh ek...alhamdulillah!. Kalau tokma duk dekat2 situ, sudah tentu tokma tolong suzi berkemas, packing apa yang patut. Cuma doa dari jauh agar segalanya berjalan lancar. SELAMAT BERPINDAH KERUMAH BARU.

Sara Russly said...

Salam kak suzi, alhmdlh dah dpt umah br, tp mahal skt yek.Xpela yg pntg akak & family xpyh pisah2 kan..slmt berkemas ye, sara cume bole wish jela nak bantu x larat la wat masa ni. Tp I'Allah abg Alim n maybe Yaya akan bantu la sabtu ni (ptg tu parent sara dtg-yippee!!-leh manja2 jap ) hehe..seminggu katanye nak lepak Adelaide. Harap akak n family ok selalu w/pun kena mengemas dlm cuaca panas ni. sara lgsg x kuar, dlm umah pun nak pitam je..I'Allah bile sara dah 'segar' skt sara n family dtg lawat umah br akak :-)

ratna said...

alhamdulillah... semoga makin selesa di tempat baru nanti.

Suzi said...

naz...
terima kasih...

sara...
wah bestlah parents dia nak datang...blh manja2 lebih lagi....

ratna...
terima kasih...

GreenJade said...

ferghhh panasnye..

Alhamdulillah..dpt umah yg more better :)

Mummy HS said...

salam suzi,
kalau dekat boleh je nak tolong.. :) pindah rumah ni mmg penat kan.. byk betul brg.. kesihatan jaga juga.. nnt dengan panas, habuk.. pakej tu.

mas ada contact suzi dari sana?tgk dalam paper kat adelaide dah berbelas kematian eh sbb panas...

Suzi said...

tokma...
terima kasih...

greenjade...
tulah panas betul...tak tahan..

mummy HS..
takde pulak. kesian betul nak kemana panas2 ni...tapi dua hari ni dah kurang sikit tapi masih panas...

azza_irah said...

uikss..nampak kiut sgt rumah tu. suka la umah gaya cmni..plan umah azza nnti nak tempek bata gini..english style..tapi kn tgk bajet jugak la kan..hehee