Monday, September 22, 2008

Majlis Berbuka Puasa Melayu di Adelaide 21/9/2008

Semalam diadakan majlis berbuka puasa untuk komuniti melayu kat Adelaide bertempat di Cheltenham Community Centre, 62 Stroud Street North, Cheltenham, Adelaide, Australia. Majlis bermula sebelum Maghrib hingga solat Terawih....makanan adalah secara 'pot luck'...masing bawa makanan dan kongsi ramai2. Antara aturcara, sedikit taklimat mengenai nak aktifkan balik persatuan melayu Adelaide, persembahan silat dan seharusnyalah makan2. Kami balik sebelum solat Isyak lagi kerana al maklumlah...anak2 ramai ni nak join sembahyang Terawih pun tak dapat.

dalam perjalanan pergi Ismail sempat tidur...apa tak mengantuknya...bangun sahur samam2 kitaorg dah tengahari tak tidur...


juadah dari kami...donat...

mee hailam...resepi CMG lagi...

antara juadah...

macam-macam ada...

juadah barat...timur....

bubur lambuk Trg pun ada....

yummmmmy......

semua sedap....

Iman dan Muhammad.....Ismail dah hilang ke mana...

suasana kat dalam dewan...

ada siapa2 yg anda kenal?...

sedang menjamu selera...

persembahan silat.....


p/s: cerita my hubby kat SINI.

9 comments:

Tirana said...

Mengimbau balik nostalgia lama semasa tinggal di sana...

Ida said...

seronokla ada ramai malay at ur place...kat perth ramai gak malay tp in the city tak berapa ramai sgt la...balik2 group yg itu jugak yg kami jumpa...heheheh...tp seronokkan...

Tie said...

Amboi...byknya hidangan ...mesti rambang mata nih..Kesian tgk ismail tu sampai terlentok tidur,yek..mana pulak pergi mama dia tu..hihi..

Akak said...

Salam Suzi...

Seronokkan bila dapat berjumpa & berbuka bersama, meriah sekali, juadah pun pelbagai, dapat mengeratkan hubungan silaturahim..

Nanti kalau Suzi tak sibuk sudi2kanlah singgah blog akak ambil kad raya yea..

Siti Khuzaimah said...

Salam suzi, wah dpt jamuan buka pose ramai2, bestnya...heheheh dpt jumpa org melayu yg lain, at least tak ler terasa terasing kan...anyway, sedap nmpk mee hailam tu...hehehe

Shais said...

seronok yer suzi dapat berbuka beramai-ramai.

Suzi said...

salam,
tirana,
bila lagi nak dtg sini lagi?
------------------------
ida,
kat sini ramai malay kat city coz ada 2 uni kat city tu...
--------------------------
kak tie,
mama dia pemalu mcm sumaiyyah...lagi pun asyik makan je...
------------------------
akak,
TQ, dah ambil dah. ada duit raya lagi...

Suzi said...

salam ,

shais,
memang seronok sbb bukan senang nak jumpa diaorg tu...
----------------------------
salam ct, trylah wat mee hailam CMG tu sedaplah...:)

Zul Yussuf said...

Salam...

Planning nak duduk di Adelaide, tp xde kenalan lak... saya Zul dari KL, Malaysia.

Cane nk get to know malaysians kat Adelaide? How to contact ye... any persatuan etc?

Thanks! :)

Zul Yussuf
Kuala Lumpur
zulyussuf@gmail.com