Monday, September 8, 2008

Cerita Semalam

Tengah malam semlm tiba2 Isa batuk dan semput bila terjaga dr tidur. Saya dan hubby panik betul...tak pernah sebelum ni. Hubby terbelah bahagi nak bawa gi hopital ke tak? Kita org bagi ubat batuk utk legakan batuk dia. Akhirnya dia tidur dlm keadaan nafas yg kuat mcm org megah/penat. Pagi tu dia bangun ceria je mcm takde apa-apa. Tapi siangnya tu hubby bawa juga gi klinik...nasib baik klinik kat rumah ni buka hari Ahad. Kat sini klinik biasa tutup hari Ahad. Memang betullah jangkaan kitaorg...doc ckp Isa ada asma dan elegik...dia suruh beli ubat utk mkn time dia kena asma. Bila dah tahu sebabnya tu...legalah sikit coz blh ikhtiar nak mengubatinya kan?

Semalam juga adalah Hari Bapa kat sini. Kitaorg tak meraikannya pun tapi dua anak yg sekolah tu dah seminggu siapkan hadiah utk bapa diaorg kat sekolah. Nak tengok hadiahnya kat SINI. Saya tertarik dengan poem yg Ismail bg kat bapanya...ni dia...

















p/s: kat rumah ni memang merata2 ada handprint dan contengan anak2. Jenuhlah nak bersihkan bila nak balik nanti.

8 comments:

Tie said...

Anak2 hatinya bersih. Kak tie pun pernah terima kad ucapan dari anak2..walaupun tak secantik mana,ingatan itu amat dihargai..harap suzi sekeluarga bahagia selalu..

Let's dine out said...

Nanti nak balik ,siap kan lah cat bertin2 nak bagi elok rumah tu balik....

IBU KUMBANG said...

sweetnye poem tu..

ain said...

salam suzi...
Akak harap little isa dah getting better...

ain said...

salam suzi...

lupa nak share ngan suzi akak ada frame handprints anak2 akak masa kecik2...infact akak nak buat kat pintu bilik anak2 pulak pas ni.. untuk kenangan bila they all besar nanti..

Musliyana and family said...

salam suzi,

semoga Isa sihat2 selalu..sweet poem tue.kat NZ ni Hari Bapa sama Aussie kan?Ahad..Najlaa belikan abahnye card gambar kucing..nak buat poem tak pandai menulis elok lagi..nnt terukkan kita nak cat umah bila nak bali nnt...

Suzi said...

Salam,

kak tie,
terima kasih doakan kami...
--------------------------
Nas,
tulah ...duit lagi...
----------------------------
ibu kumbang,
tulah...
------------------------

Suzi said...

salam,
kak ain,
ok juga tu...nanti dah besar blh tunjuk kat diaorg...kenangan tu...

---------------------------------
diyana,
poem tu cikgu dia yg taip tu...
sama2lah kita kumpul duit beli cat hehehe...