Thursday, September 18, 2008

Menu berbuka 17 Ramadhan

Pasta goreng...nasi...daging masak lemak kuning tu utk budak2..diaorg tak tahan pedas.


mini murtabak dan kari daging yg letak labu (akhir habis juga labu tu...)
murtabak tu pakai kulit popiah. Inti nya daging cincang dan kentang yg digoreng dengan rempah kurma je...
Nak resepi...pergi kat dapur UMMI.



%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%



Ini pulak tong tadahan air hujan kat belakang rumah...nak tunjuk kat kak tie.
Atasnya tertutup...yg putih tu salur bawa air dari atap rumah...Moga dpt idea...

6 comments:

Tie said...

Oh gitu ke tong air tu..bagus gak idea tu ..nanti nak tunjuk kat hubby...boleh la buat kat rumah kampung..nak jimat air..

Tirana said...

Banyaknya idea suzi di bulan puasa ni.Saya dengan budak2 ni payah betul nak cuba masakan baru..diorang tengok yang pelik sikit, dah tak nak makan... hubby punya selera pulak style mamak..hehehe..

TEAM B.I.O.N.I.C said...

adei pasta goreng dah hampir setahun tak masak pasta goreng ni... terpikir plak nak buat

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
nengok photo tu perut kak rose terus berkeroncong kat dalam

Musliyana and family said...

salam..suzi..cmne nak buat murtabak mini tue...ceritalah...step by step..nk sediakan kulit popiah tu kena steam kan dulu tak??maklumlah tak penah buat...he..he..nak kejutkan hubby balik office nnt..nak buat favourite dia..

Suzi said...

salam,
kak tie...moga2 dpt ideanya..
=====================
tirana,
alhamdulillah bab2 mkn anak dan hubby saya takde masalah...ismail je yg memilih sikit. tirana mesti pandai buat nasi beriyani ni...

=======================
teambionic...
buat jgn tak buat...
=====================
kak rose...
terima kasih singgah sini, jgn serik singgah lagi
==========================
diyana,
saya tengok resepi kat dapur UMMI.tapi dah ubah sikit intinya..anak2 tak tahan pedas.