Thursday, September 4, 2008

Rumah di Adelaide

dari depan....


Alhamdulillah cuaca dah makin elok sekarang...dah masuk spring. Tak panas dan tak sejuk sangat. Pagi tadi lepas sidai kain saya dan anak2( isa n sumaiyyah je) ronda2 kat laman rumah. Dah lama tak lepak kat luar coz cuaca yg sejuk. Sempatlah ambil gambar...my hubby yg tengah study kat bilik dia pun tertarik nak keluar tengok kita org seronok je.... Mulalah dia pun nak tunjuk skil dia tu....Nilah antara gambar2 yg kitaorg ambil tadi...


ni rumah kitaorg bahagian depan. Ambil gambar dr laman tepi. Laman kitaorg agak besar...keliling...rumah lot tepi. Berkenan rumah ni pun sebab laman besar dan tertutup w/pun agak jauh dr city n universiti. Takpelah kata hubby...nak yg agak murah dan selesa jauhlah sikit.



burung merpati tu pengunjung tetap...dah nak jinak dah.. .mungkin sebab kitaorg selalu bg mkn time bg makan kat burung yg kitaorg pelihara... Kat bawah tu kawasan santai2 yg beratap... tengok langit tu cerah biru je... masyaAllah.



isa...sukalah dpt main kat luar...


sumaiyyah...silap sikit je nangis..


Gambar kat bawah ni pulak gambar bunga2 yg ada kat laman....sekarang kan musim bunga....Tapi tak byk pun.

ni bunga rumput sebenarnya....





bunga dah nak layu pun ambil....




macam shais punya je...




10 comments:

bozzobattousai said...

salam singgah,
cantiknye umah...
itulah yg org cakap rumahku syurgaku...

Musliyana and family said...

salam suzi..
cantik lah umah suzi...besar...nice and sweet je tgok..dlm umah camne??nk tengok jugak..he..he..tak la gurau je..saja je nk tgok umah2 org..mcm mana design dia..mahal tak sewa??bepe bilik??dyn kat sini sewa 180nzd per week..2 bilik je..yelah..anak pun dua..dekat dgn kindi, town and uni..

Tirana said...

HB belajar kat mana? Adelaide UNI or Flinders UNI?

Tirana said...

Saya dulu belajar di Flinders Uni..tinggal di area Daws Road, Daw Park.

Suzi said...

salam,

bozzobattousai,
terima kasih singgah...cantik pun sewa je...

diyana,
famili besar kenalah rumah besar...3 bilik.Nak tengok dlm dtg sinilah...sewa 240AUSD per week...tu kira jauh sikit dr Uni n city...

Suzi said...

salm tirana,
Flinder tu belah soulth...thn pertama dulu duk belah sana...edwordstown. sekarang kat hope valley (north)

Shais said...

salam suzi,

nak singgah rumah suzi la...hihihi

sukanya tengok kawasan rumah.
aii bunga calla lily tu macam kenal jer....bunga favourite tu. suzi tanam ker.

masa pegi zoo hari tu dapat ambil gambar bunga ni.

ain said...

salam suzi...
cantiknye umah...besar lagi..mesti seronok kan..dlm pun mesti cantik gak..akak ada collect deco mag dr australia especially country style.cantik2 belaka...!!!

Suzi said...

salam shais

lah itu nama bunga tu...tak tahu pun..hehehe. Memang dah ada kat sini..bkn saya yg tanam...

Suzi said...

salam kak ain..
dlm rumah saya tu takdelah cantik...tak pandai nak hias2 ni. anak2 pun suka benar buat sepah2. tapi tengok rumah org yg memang duk sini memang cantik2..kemas je...