Wednesday, September 17, 2008

Tag drp Eiba dan Ibu Kumbang

Tag drp Eiba dan Ibu Kumbang

The rules:
*Link to your tagger and post these rules on your blog
*Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird
*Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs
*Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.

  1. Paling takut ngeri tengok belon yg besar...nipis...takut pecah. Sebabnya dulu pernah main tiup belon masa sukaneka sekolah pastu pecah kena muka...terkejut ooo....
  2. Binatang paling geli..cicak. Pernah tengah syok tengok tv sambil meniarap tiba2 si cicak jatuh kat atas belakang lepas tu cicak yg panik masuk dalam baju...sampai sekarang naik bulu roma bila tengok cicak. Terbayang2 saat itu...geliiiii....
  3. Dalam zaman yg serba canggih ni saya adalah antara insan yang takde lesen kereta dan tak tahu pun bawa kereta. Keinginan ada tapi keyakinan takde. So, nak bergerak je harapkan my hubbylah. Tapi bila balik M'sia nanti rasa nak beranikan diri belajar dan ambil lesen...anak2 dah sekolah...jadi keperluanlah kot...
  4. Kerja rumah yg paling 'bercinta' nak buat...lipat dan iron kainbaju... huhuhu....Kat sini kurang sikit kerja ni coz hubby gi Uni pun pakai t-shirt je...kadang je pakai kemeja. Iman pun sama...baju sekolah dia bkn mcm kat M"sia. Uniformnya t-shirt je.
  5. Saya ni kidal orgnya. Kebykkan kerja buat pakai tgn kiri. Tapi makan tangan kananlah. Sebab dulu kecil2 selalu kena marah dgn mak kalau makan tgn kiri.
  6. Saya ni juga susah makan ubat...terutama kalau jenis air. ..lagi2 ubat batuk. Sebab tu kalau gi klinik selalu minta ubat pil je. Dulu kecil2 mak selalu tunggu time saya makan ubat kalau tak tak makanlan. Sekarang hubbylah pulak kena tunggu...hehehe....
  7. Saya tak boleh tidur dlm keadaan gelap gelita. Rasa lemas. Berlawanan dgn my hubby. Tapi dia terpaksa mengalah coz anak2 semua ikut jejak saya...
Rasanya dah ramai jawab tag ni....tak payah tag sape2lah ye....lagi pun masing2 dah sibuk buat persiapan raya....
Harap eiba dan ibu kumbang puas hati.....

4 comments:

IBU KUMBANG said...

TQ suzi sebab buat tag ni...

Kak Zue said...

kak long kidal jugak ..ehehehe.
Memula mmg takut nak belajar ..tak yakin tapi kena kuatkan semangat..

Eiba said...

Jangan bimbang..bawak kete paling best...sebab apa taww...eiba paling suka bawa kete.esp kalau jalan jauh..sebab biasa kalau jalan jauh eiba cepat ngantuk..tertido laaa...tapi kalau drive segar jer mata...kalau dah bawa sekali...memang nak selalu bawak...cuba laaa....

Suzi said...

salam.. terima kasih semua.