Monday, April 20, 2009

Tag Dr Kak Ina KL.


Tag ini dari Kak Ina KL...Harap kak Ina puas hati...sori kak, lambat hihihi



1. When was your engagement?
Feb 1999

2. When is your marriage anniversary?
22 Oktober 1999

3. How long have you known your spouse?
Kenal lama ...sejak form 4

4. How long you got engaged?
lebih kurang 8 bulan

5. Where did you meet your spouse?
MRSM Muar.

7. Do you have any children?
Alhamdulillah kami dah dikurnikan 4 cahayamata.

8. How many?
4 orang, 3 boys..1 girl

9. Do you have any pets?
Takde.

10. Do you own or rent?
Masih menyewa.

11. Do you live in the country, city/town?
Pinggir bandar...1/2 jam dr city

12. What is your favorite activity you do together?
Picnic kat beach dan pergi zoo

13. Do you have a favorite vacation spot?
Majoriti dalam family suka beach tapi saya kurang sikit....tapi kena lah ikut majoriti..kan??

14. How many siblings do you have including in-laws?
Saya 4 org adik beradik.... hubby 3 org adik beradik

15. What mosque do you attend?
My hubby selalu pergi masjid kat Wandana(itu yg paling dekat)

16. Is this the mosque you got marrried in?
Akad nikah kat rumah nenek.

17. What town is your current address?
Adeliade, SA

18. Do you work or stay home?
Surirumah sepenuh masa...

19. Where did you go for your honeymoon?
Belum sempat betul2 honeymoon...dalam plan hihihi

20. Leave a piece of marriage advice
Suami isteri semestinya harus jujur, hormat dan percaya antara satu sama lain...terima pasangan kita seadanya. Bila dia buat silap cepat2 fikir kebaikan yg dia buat utk kita...Penting sebagai isteri utk mentaati suami...khidmat sepenuh hati, ikhlas kerana Allah SWT...Sentiasa saling maaf memaafi...



21. Nak tag sapa yer..
  • Tirana
  • Kak Ain
  • NekPP
  • Kak Tie-hihihi....
  • Ima
  • dan sesiapa saja yg teringin nak buat..dialu2kan...



* tiada paksaan tau!

10 comments:

Tirana said...

Uishhh..tag lagi ke? hehehe...Nanti kalau ada masa saya buat..

aiyu said...

kak suzi,
tahniah,tahniah...
10tahun lama giler tu...
saya doakan bahagia hingga ke akhir hayat...

[-suziey-] said...

waa lama tu 10 thun..dpt 4 anak..hehe..smga berbahagiaselalu :)

kayteeze said...

Alamak !! Betul ke kak tie kena tag tu..?? Kak tie lain kot...

kak ina kl said...

salam suzi..terima kasihlah sudi jawab tag akak ni...

boleh tahan ye..10 tahun dapat 4 org..nanti 20 tahun dapat 8..ha..ha..ha..

ain said...

okay su..klu akak free nanti, akak buat ekh.tq

Noorma said...

wah, suzi ni mesti cun kan..yelah zaman sekolah lagi dh ada pakwe...he,he...

Suzi said...

Tirana,
tiada paksaan...saya pun masih ad tag yg tak buat hihihi....


Aiyu n Suziey,
terima kasih...amin.


Kak tie,
kak tie mana lahi...buat masa ni saya kenal sorang je kak tie...yg comel lote tu...hihihi

Kak Ina,
hihihi blh tahan...sekarang cuti dulu...rehat...nak honeymoon dulu hihihi

Kak Ain,
bila2 pun tak kisah...tak buat pun takpe...:)

Noorma,
mana ada cunnya...biasa2 je...

ima said...

suzi kasih terimalah bagi tag... yg dulu pun tak terjawab lagi...tapi yg ni senang sikit..insyaallah terlaksana..

azreen said...

wow lama btul dah suzi kawen ek....smga berbahagia selalu yea...