Tuesday, April 7, 2009

Alhamdulillah.

Alhamdulillah...lulus!. Hihihi, takdelah check beria pun...masuk2 je agen tanya ada masalah tak? Kebetulan hot water kitaorg ada masalah so berceritalah pasal problem tu. Lepas tu dia round dalam dan luar rumah....beberapa minit je pun. Dia cakap, bagus...Lega rasanya...

Rata2 kawan2 yg bagi komen setuju sistem macam ni...ada inspection. Saya pun sama...nak tak nak rumah nak kena kemas juga 3 bulan sekali. Sesuailah org yg 'rajin' mcm saya ni hihihi. Lagipun manusia...biasalah bila ada peraturan atau terpaksa baru displin buat. Kalau tak mahu sethn sekali(nak rayalah kot) kemas n cuci semua bersih2...tingkap berkilat...langsir bersih...rumah cat baru dll. Bagi tuan rumah...rumah mereka akan lebih terjaga....kan?

Masa berkemas n bersih rumah tu paling mencabar adalah bersihkan hasil seni anak2 kat dinding. Jenuh menyental, setiap penjuru ada. Terpaksa bahagi kawasan dengan hubby sbb bahu sakit menyental.Sungguh berseni anak2 kami terutama Isalah hihihi....

Lagi 3 bulan inspection lagi...

16 comments:

Shais said...

tahniah...lega rasanya

GreenJade said...

vahhh bley bnapas lega pasni

bagus wat system cenggini kans..at least umah sntiasa clean & tidy lol hehe..

part 'buang hasil seni' tuh mmg perit lol..nak2 kalu kwsn liputan tu luas..pitam hoh hehehhehe

ateh... said...

hasil seni tu mesti lawa2 kan.tak payah la buang..wat je pameran kat situ baru kretif

ain said...

Alhamdulillah settle dh ekh. pas ni su, su kena cari mesin sental dinding pulak, so lg 3 bulan nanti..senang nk nyental.hehe

p/s...kan ada cat yg ala2 mcm blackborad tu. Su cat satu bhg dinding then suruh le future artist yg kat umah tu conteng.

[-suziey-] said...

alhamdulillah..lega..
ok bole sepah2 balik..3 bln lagi kemas balik..ekekek:D

ima said...

alhamdulillah...tahniah,dah selesai sudah...lepas ni bolehlah start masak ye...

zureen @ mama said...

Baguskan kalau sistem mcm ni dibuat disini..so rumah yg kita sewakan sentiasa terpelihara..

kakchik said...

seronok bila dah lepas checking. sistem kat australia ni kakchik pun suka w/pun penatlah belah kita yg jadi penyewa tapi sekurang-kurangnya kita jadi 'rajin' sikit mencuci & mengemas rumah. takde la setahun sekali hehehe

rossizam said...

wah..ada spotcheck rupanya..ok jugak kan..barula rumah sentiasa kemas dan bersihkan..

nekPP said...

Alhamudlillahh..legaaa...nie kena buat bubur putih bubur merah plak ya suziii...ahaks..

tang ahli2 seni kreatif tu..nk x nak kena ajar coteng2 kat ketas lukisan atau suku sakat diorg nih..lelama..ok ler nnti..mula2 aje..mama dia akan penat! gud luck!

mother of two said...

biar diaorg berseni kat dinding dulu...pas nie dah nak ngam2 inspection sental balik..hehehehhe
BTW dinding rumah sy pun penuh ngan hasil seni sumaiyyah:)

naz ilyn said...

salam...
bagus pulak sistem di sana... tuan rumah tak perlu risau tentang rumah mereka... tapi kitalah kena kerja lebih sikit... walau pun rumah sewa kena juga jaga macam rumah sendiri... alhamdulillah lega rasanya suzi.

cHeRyNa PiReS said...

kak suzi letak white board la...sha dulu suke men conteng whiteboard mak...pastu kena cubit sbb lupa padam...eheheh...

tahniah kerana lulus, k!!:D

Sasha said...

alhamdulillah! kalaulah kat m'sia pun mpraktikkan sistem yg begini kan ke bagus... win-win situation bg penyema & tuan rumah...

Selamat berkarya Isa!!

bozzobattousai said...

kena amik gambar hasil seni tuh...buat kenangan...bleh tunjuk blik kat diaorg bila dah besar nanti...

azreen said...

Isa sedang menunjukkan bakat seni nye....hehehehe....mcm anak pompuan saya yg kecik ni...abisla kerusi, dinding jadik tempat dia menunjukkan bakat seni......