Friday, April 3, 2009

Ijtima dakwah dan tabligh Melbourne 2009

Program ni hanya utk muslimin sahaja tapi sebagai isteri atau ibu kita blh ambil bahagian dengan mengalakkan mahram kita menghadiri majlis2 seperti ini....utk perbaiki iman dan amal kita. Moga menjadi sumber hidayah buat kita sekeluarga dan umat islam seluruh alam....



Tempat
: Masjid Fawkner, Melbourne
Masa: selepas Maghrib 10 April hingga selepas Fajr 13 April
(cuti Easter Friday + Monday)

Boleh saja datang-pergi ataupun terus iktikaf di dalam masjid di malamnya.

Ijtima ini adalah untuk mereka di sekitar South Australia, Victoria dan Tasmania. Untuk turut serta dalam ijtima tak perlu isi borang dan tak perlu yuran. Cuma perlu bawa diri je dan sediakan diri untuk mendengar tazkirah, taklim dan mesyuarat.

Ikut ijtima yang lepas, memang ramai yang datang dari pelbagai bangsa, bahasa dan budaya. Jelas menunjukkan kesyumulan Islam dalam menggabungkan manusia untuk datang dan pergi semata-mata kerana Allah s.w.t. Tidak ekslusif untuk satu-satu bangsa, satu-satu kelompok, satu-satu status kehidupan etc. As long as you are Muslim, you are invited.

Mereka-mereka di Adelaide telah mempersiapkan diri untuk bertolak pada 10 April pagi dengan menaiki van/minibus. Jika ada minat untuk turut serta, boleh hubungi aku for more details.

Ada juga yang pergi through flight.

Ayuh, kita duduk muzakarah untuk tingkatkan iman dan amal. Jangan lepaskan peluang untuk ambil tahu keadaan agama di Australia.


Copy-paste dr: Krenmaut


Nota:. sekarang di Adelaide ada jemaah dr Malaysia sedang bergerak...

7 comments:

ain said...

akak doakan semoga programme mereka ini berjaya.

kakchik said...

Selamat berijtimak untuk semua yg menyertainya. Seronoknya... lama dah kakchik tak berijtimak ni tapi bulan Jun nanti nak muktamar dah

[-suziey-] said...

waa best tu..besar fadhilatnya klau kita rajin hadir majlis2 cenginih.huhu..cemana nk g..nun di australia..adeii..klu naik kangaroo..eh silap..naik flite dr mesia sempat x??ngeee:D

Wanida said...

Salam dear...

Kami kat sini pun sedang menerima jemaah from Malaysia...from Sri Petaling....insyaAllah mlm ni ida pi jumpa depa sbb ida pun br smpi Perth...tapi hr tu dah jumpa usrah masa di KL...

ummi said...

Semoga di limpahi rahmat Allah. It's also important for wife and woman to keep themselves in amal and relationship with Allah. Wo ensure the smooth of the ijtimak is effort from everybody.

Suzi said...

kak ain n kak chik,
terima kasih.

suziey,
kat m'sia pun ada buat...bln jun rasanya...

ida,
kat sini dah lama tak ada jemaah masturat dtg. last sekali pun hampir 2 thn lepas. doa2kan kami di sini ye...

UMMI,
amin...betul tu ummi...

azreen said...

smga mendapat rahmat dariNya....aminnn