Wednesday, January 28, 2009

Aktiviti long weekend

Hari Sabtu((24/1) ada majlis akikah baby Alisya kat park....


Nilah antara yg hadir...masa kami sampai belum ramai lagi yg hadir...tapi tetap meriah terutama budak2..tak ingat makan...


Nilah juadahnya...nasi briyani berlauk ayam dan lamb BBQ dan ikan bakar cicah air asam...yummm....
Masa nak bertolak dari rumah my hubby bagi cadangan pergi beach, apalagi budak2 tu melompat. Sebab tak rancang maka tak  masak apa pun utk buat bekal...beli chips dan jus je...baju utk mandi pun main capai je....Kami ke Glenelg beach...agak jauh juga...dah lama kami tak ke sana....




Dari tempat jamuan kami singgah sembahyang asar kat masjid dan terus ke Glenelg. Tak berapa ramai org kat sana...mungkin coz cuaca yg tak berapa panas...org mandi pun kurang....sejuuuuk....


Inilah kali pertama Isa mandi laut..summer thn lepas dia masih kecil lagi...bukan main seronok dia. ..jenis berani lak tu....Mereka bertiga je yg mandi...yg lain jadi pemerhati je....hihihi...


Amboi Isa...bersantai...


Tak mandi lama pun...coz sejuk...Isa pun dah mengigil. Risau juga saya karang nak seronok lain pulak jadinya...sebelum balik sempatlah budak2 tu campak chips kat Seagull tu...


Kat sini bukan nya ada tempat salin baju mcm kat M'sia...tiang yg warna biru tulah paip tempat basuh badan...terbuka camtu je...tu yg malas nak mandi....lagipun saya ni memang tak suka mandi laut. Air terjun oklah...



balik tu kami singgah kedai pizza Fel-Fella(pizza pak Arab)... memang dah dekat ...alhamdulillah tak payah nak masak hihihi....

Ahad (25/1) pula kami pergi tengok rumah2 yg dah kami shortlistkan...byk jugalah. Tapi tengok dr luar je kalau nak tengok kat dalam kena tunggu masa inspection. Biala dah tengok tu adalah beberapa rumah yg kena buang dr list coz tak sesuai...Harap masalah rumah ni cepat selesai...Nanti akhir bulan Feb. student baru akan datang...makin ramailah cari rumah..

Isnin(26/1) ...cuti sempena Australia Day. Shopping mall dan kedai semua tutup...tak tahu nak ke mana...akhirnya beachlah tempatnya. Lagi pun hari tu hubby tak puas hati coz dia tak dapat mandi. Kali ni kitaorg pergi beach yg dekat sikit...punyalah ramai org...cari parking pun payah. Mula2 dpt parking kat satu kawasan tapi airnya keruh semacam sbb ramai sangat org kot...so pergi tempat lain...alhamdulillah ...maka mandi mandalah(kecuali saya) sepuas-puasnya...yg tak bestnya lupa bawa kamera huhuhu....

11 comments:

cHeRyNa PiReS said...

sha geram betul tgk pizza akak tuh...nampak sedap giler! best ke pizza arab nieh?

* tgh dok bayang olive...ehehhe...

ain said...

seronok dpt bawak bdk2 gi beach. akak dah lama tak picnic. baru semlm ada tersebut ngan hubby nak gi picnic tp sekrg ni angin tgh kuat so laut bergelora..tak leh le nak gi. nanti x enjoy sbb risaukan bdk2 mandi.

fa10 said...

salam suzi...
klu musim panas ni...air laut sejuk jugak ke?

azreen said...

terliur nengok pizza tuh....bestla anak2 dapay mandi kat beach...tp sejukkan air dia... :-)

Tie said...

Alamak!!

Nasi briyani, pizza....bab makan2 ni buat kak tie teruja laa....

Sasha said...

aduh!! terliur tgk pizza tuh... dlm fikiran mmg tgk imagine nak makan pizza... telan air liur dah ni...

p/s: x pernah lg merasa air laut yg sejuk

KakChik said...

kenapa ya tiap kali tengok gambar-gambar suzi kat sini, terasa hati ni nak pergi sangat ke sana.

nampak best je tempat-tempat tu, bersih, nyaman dan menarik - suasana yang ingin dialami.

ateh... said...

bukan musim sejuk ke sekrg ni kak??hahaha.kat cni klu nak mandi kat umah pun seminggu sekali je.hihihi.

akk cite la lagi pasal tempat2 yg best kat sane..mane tau nak g tngk e tempat tu.hihihi

mother of two said...

bestnyer... pantai dia pun cantik sungguh.. lagi2 pegi ramai2.. pas tu pot luck... :)

Suzi said...

salam...

sha..
oklah tapi takleh lawan pizza hut kot...tapi tuje yg halal...
nak lagi best buat sendiri hihihi
suka olive ke??...akak kurang sikit...

kak ain ...
betul tu...angin kuat bahaya...
tapi kat sini ombaknya taklah besar sangat...

fa10...
tulah kat sini air lautnya memang sejuk...tu ramai yg pergi beach bila summer kalau time lain tak blh nak mandi sejuuuk...

azreen...
betul tu..aktiviti utama bila summer..hihihi...

Suzi said...

sasha..
nak rasa air laut sejuk dtg sinilah hihihi...

kak chik...
jemputlah dtg adelaide...
saya suka suasana kat sini tenang...tapi tanahair tetap dihati...

ateh...
yap tengah kemuncak summer sekarang..
biar betul etah mandi seminggu sekali je...tak pening ke?? hihihi...
insyaAllah kalau akak ada masa akak cita tempat2 menarik kat sini...

shiela...
tulah cantik dan bersih...