Tuesday, March 3, 2009

Masak2 t/hari tadi...



Dah lunch belum?? Jomlah nak lunch sekali pun...ni lah lunch kami hari ni...ayam masak paprik(main campak2 je apa yg ada..) dan telur goreng dgn tuna(nak habiskan tuna).




Ni pulak puding roti...dari kulit roti je (yg buat sandwich pagi tadi). Resepi puding roti biasa je cuma letak serbuk koko sikit dan blend halus..tabur dgn choc chip dan sprinkle yg warna-warni tu...mesti suka iman dan ismail balik sekolah nanti...diaorg suka puding roti...

13 comments:

Tie said...

Wah...kak tie tak ada idea nak masak ni....

Ayam paprik tu sedap !!

Puding roti tu nampak yummy je...makcik ni dah terliur pulak !

Mak Su said...

campak2 pun sedap :)

ain said...

selalunya masak campak2 ni yg sedap. akak tak pernah try telur goreng ngan tuna. blh cuba one day nanti.

QiStinA's said...

suzi...campak2 tu yg sedapnye... puding roti tu pun nampak menarik la... i kalau dah malas n x de idea nak masak... mmg paprik jadi menu sbb semua ada kan...sayur, ayam n mcm2 boleh letak..tak payah buat bnyk lauk..he.he

Rafizah Nordin said...

puding roti tu dari kulit rti eh...selalu sy buang jek...len kali leh simpan & buat camni...

Tirana said...

Adehhhhh...lapo ni...tapi tak boleh makan banyak2 sbb nak kurangkan berat badan.hehehe

-SRISUFI- said...

Wahh sis..terus lapo bila bertamu di sini.Suatu hari nanti pasti akan dicuba resepi2 dlm ni.

=)

naz ilyn said...

salam suzi...
ayam masak paprik memang sedap kalau pedas lagi sedap masak pun senang... cuma puding roti perasa koko belum cuba lagi yang biasa tu dah pernah cuba... lebih sedap makan bila sejuk.

Intan Rosnitta said...

Salam Suzi,

Kalau Suzi masak, telur goreng tuna pun nampak sedap.

Bestnya kalau berjiran dgn Suzi, boleh tumpang makan (muka x malu intan ni..), mesti hilang semua problem.

hihi

;)

ima said...

lama x masak ayam paprik... sedapnya nampak,pasti sedapkan telur goreng dgn tuna tu...boleh cuba gak ni...

Shais said...

suzi...boleh buka kedai ....serba-serbi boleh masak.

[-suziey-] said...

ting tong..suziii..i dtg bw nsi putih ni..bak sket lauk paprik n telor tuna tuh..ekkeekek:D

sgt sedp la nmpk itu puding !

Suzi said...

salam semua...
memang lauk paprik ni sesuai kalau malas ak masak byk benda...semua ada dan sedap ..kan??
saya selalu buat puding roti dari kulit roti...sayang nak buang...kalau tak potong kulit tu bersepahlah anak2 bukan suka makan kulit roti tu...