Tuesday, March 10, 2009

Cerita Hari Minggu...

Hari Sabtu...kami pergi tengok hubby buat perform kat Bradford Lodge, Rose Park sempena program Langkah Bermula untuk freshies. Hubby awal2 pagi dah pergi utk setup apa yg patut dan t/hari baru bawa kami ke sana...yelah pergi nak tengok dia perform je...sampai sana punyalah lama tunggu...adik2 tu semua rancak berforum. Nasib baik ada wife Halim(Sara) dan seorg lagi kawan, Ayu boleh duk lepak2 sambil borak2...anak2 pulak dah serabai duk main lari2...Dah pukul satu lebih baru perform. Saya tak dpt nak tumpu sgt...si Isa ni nak main itu ini...tapi oklah kot...Halim pandai ambil perhatian penonton....My hubby ckp dia ada buat silap...harap2 org tak perasanlah katanya...
Lepas tamat program ada makan2....selamatlah hari tu, tak payah masak hihihi.


Abg Ben dan Halim....

Anak2 kami dan Halim dgn selambanya pergi duduk kat atas sofa kat depan tu...

#nak upload video tapi tak jumpa cari cabel video cam....lupa simpan kat mana huhuhu.....


Hari Ahad ...ada jemputan makan kat rumah kawan(tak payah masak lagi hihihi)...sempena dia pindah rumah baru. Dia ni org Malaysia tapi memang kerja dan duk sini...dah jadi PR sini rasanya...Ismail sukalah sebab anak dia tu classmate Ismail....Cantik rumahnya...walaupun rumah kecil tapi backyardnya besar...puas anak2 nak main ...Makanannya mcm kenduri kat Malaysia...macam2 ada...Lepas makan pergi shopping brg dapur sikit sebab esoknya cuti...kedai semua tutup.


Semalam, Isnin...kat sini pun cuti juga...sempena Adelaide Cup. Kami tak ke mana...lepak kat rumah je. Bila tak ke mana, mcm2lah projek anak2 kami tu...
Antaranya..

mula2 tu elok je diaorg main kat sini..
lepas tu...
.
.
.
.
.
.
.


kat sini pulak...huhuhu...main selut...


nilah jadinya...
3 sekawan...Iman tak join...dia main games kat dalam(setelah merengek2 minta...)


Proses pembersihan...diketuai oleh my hubby...hihihi

kena pancut air...dahlah sejuk ...padan muka....

Pembantu my hubby...Iman...terpaksa angkat Isa yg tak nak naik tu....

Sebenarnya dah byk kali tejadi mcm ni..tak blh lepa sikit. Suka benar main mud tu. Sandpits tu beli sebab tak nak bagi diaorg main mudlah....

18 comments:

ain said...

kdg2 sekali sekala kena biarkn bdk2 ni main apa yg dia org nak. Tp jgn le selalu, satu keje pulak nk bersihkan depa2.

ratna said...

ya allah isa.. tinggal pampers sajorkkk.. tp cute la..

aliadijamina said...

Hari minggu yang indahhhhh.....

ima said...

wahhh!!!seronoklah budak2 tu,bila sesekali dapat kebebasan ....enjoy habis.....

Zureen said...

Zureen rasa yg paling seronok adalah Kak Suzi sbb kena basuh bajunya..he3(takpelah bukan selalu)

Tie said...

Ha ha ha......budak2 tu memang seronok bermain....teruklah mencuci, yek...

Best gak tengok hubby sendiri perform tu.... hubby kak tie memang hancus bab muzik ni...hi hi..

QiStinA's said...

amboi suzi..seronoknye bdk2 tu..siap tanggal baju lagi..he..he.. mesti puas tu main...

bozzobattousai said...

cam rockers pro la diaorg kat atas pentas tuh...

azreen said...

btul la suzi, anak2 saya pun patang nampak mud diorg mesti nak main....ni mesti terpengaruh nengok kartun "Peppa Pig" kan.....

Mak Su said...

lepas ni kena beli mud pulak :)

Rafizah Nordin said...

mase hb akak perform ade tak anak2 g lilit kaki hb akak? hahaha

anak2...mcm2 ragamnye ye...

kakchik said...

mak pak letih, anak-anak yang seronok. lagu tu lah kerenah budak-budak tambah-tambah kalau masih di bawah usia 10 tahun.

Shais said...

seronoknya budak2 tu...rasa nak join sama...hehehe.

Suzi said...

kak ain...
betul tu...bab nak bersihkan tu yg 'bercinta' rasanya...masa tu saya dahlah tengah kemas rumah...penat...nak marah betul..nasib baik hubby cepat2 pergi bersihkan diaorg...lega rasanya...

ratna...
tulah...seluar dah berselut....

alia...
hahaha...indah bagi diaorglah....

ima...
enjoy mcm tak ingat apa dah...hihihi

Suzi said...

zureen...
huhuhu...betul tu zureen...nak kena sentak dulu tu...

kak tie...
tulah first time tengok perform depan mata...hihihi....

moi...
tak dan nak puas sebenarnya...bila dah sedar diaorg main mud terus hubby pergi bersihkan...kalau dibiar lagi teruk...

bozzo...
tulah gabungan bentara ex-Lansuyr dan Halim Brothers...Mat Metal jumpa Mat Nasyid hahahah...

azreen...
hahaha...diaorg suka gak tengok 'peppa pig' tu...

mak su...
ya lah ...kena beli mud lak...

fiza...
nasib baik diaorg sopan je duk depan tu...

kak chik...
diaorg ingat seronok je...

shais...
mehlah hihihi...

naz ilyn said...

salam...
hehehe kelakarnya tengok gelagat anak-anak suzi... perangai bebudak ni semua sama apa-apa pun boleh jadi permainan... memang anak-anak penghibur lara.

p/s: hubby suzi akak tengok main gitar dah macam man kidal lah... janji rock hihhihi

mother of two said...

kak suzi,
selalu jugak org malaysia sana buat makan2 yer... alhamdullilah.. mmg org malaysia nie baik2 belaka kan...:)~

p/s pandai tu main gitar.. cam rockers plak..hahaha

Sasha said...

wah!! cantiklah gambr budak2 yg Suzi tangkap tu... gambar2 tu dah cukup utk ceritakan semua... sha tersenyum sorang2 tgk gelagat budak2 tu...

p/s: cayalah Abg Ben!!... glamer dia di seluruh Adelaide... remember to upload the video...