Tuesday, February 10, 2009

Salam semua....

Alhamdulillah....Sabtu hari tu(7/2) kami dah selmat pindah ke rumah sewa baru kami. Dugaan sungguh bila terpaksa bekerja dalam cuaca yg panas..lebih 40c. Ditambah pula dgn angin panas yg kuat...membawa bersama2 debu2 pasir...


Terima kasih buat semua yg datang menolong mengangkat barang...Halim, Azudin, Aliph dan Azman + Ayu( thanks tolong dan temankan akak kat rumah...)...Kehadiran korang semua amat2 membantu dan amat2 dihargai....Kerja berat jadi ringan.


Sekarang masih belum habis berkemas lagi. Buat sikit2...tak tahulah bila nak siap sepenuhnya...Rumah baru, suasana baru....tengah biasakan diri dgn suasana baru.


Terima kasih juga buat kawan2 semua yg sudi bertandang dan bertanya khabar...line internet baru semalam ada...so itulah yg lama menyepi...ditambah pula kerja2 mengemas yg belum selesai... Lepas ni insyaAllah dptlah update mcm biasa(harap2 gitulah). lama tak pergi ziarah kawan2...rindunya dengan cerita2 kawan2 semua...

Sejak Ahad cuaca kat sini dah mula ok...dah bawah 30C...harap ianya berterusan. Tak tahan cuaca yg amat panas...ramai warga tua yg meninggal akibat heat stroke....kat Victoria pula hutan terbakar...satu bandar musnah..beratus2 mati...MasyaAllah...

Okay...takat ni dulu...nak pergi ambil Iman dan Ismail kat sekolah...dekat je..0.5 km...jalan kaki je...Nanti bila dah siap kemas betul2, blhlah tunjuk gambar rumah...hihihi...

14 comments:

ain said...

Salam suzi..Alhamdulillah dah selamat pindah. pelan2 lah mengemas. Pindah ni memang memenatkan. Akak dah 6 kali pindah, memang tak larat. pas ni kalau pindah lagi..x nak bawak satu benda pun. Bawak diri je..hihi

p/s...nasib baik ada kawan2 yg tolong kan. ringan le sikit kerja.
jgn lupa post in umah baru nanti tau.

Shais said...

alahamdullillah dah selamat pindah.

take care....jangan angkat benda yg berat sangat:)

hana said...

dah pindah rupanyer! ok suzi...jaga diri baik2... wat kije elok2! penat brenti num air n makan2! hehehehe...

QiStinA's said...

salam suzi... alhamdulillah suzi dah selamat pindah rumah baru ye... tak pe... pelan-pelan... lama-lama nanti siap le tu... jgn lupa tgk gmbr rumah baru yek....

Tie said...

Oh...dah ok ke??

Kak tie ada terbaca dalam akhbar dan tgk di tv tu tentang kebakaran di Australia...teringatkan Suzi pulak...

Cuaca panas tu dan debu2 pasir amat bahaya. Jagalah kesihatan diri dan anak2. Kena banyak minum air, dan elakkan dari berada di luar tu....

Sasha said...

Salam Suzi...

Alhamdullillah dah selamat Suzi ngan hal pindah-randah... lega!!... teruknya kebakaran kat Australia baru2 ni... bertambah panas ler suhu/cuaca kat sana ya?... sabar je lah... byk2kan berendam & minum air supaya segar selalu...

azreen said...

wah tak sabar nak nengok rmh baru suzi.....hehehe....

no tel tukar tak suzi?

aliadijamina said...

Dah pindah yer suzi...diucapkan selamat mengemas barang....

bozzobattousai said...

panas juga rupanya kat sana ye...bozzo ingatkan sentiasa sejuk je...

azza_irah said...

moga makin tenang dan ceria di umah baru. tentu penat kan suzi...azza serik rasanya berpindah randah ni..tapi nak buat cmna kan..

naz ilyn said...

salam...

alhamdulillah segalanya dah kembali seperti sedia kala... kat malaysia pun panas terik susah nak jumpa hujan terutamanya kat johor...

nak tengok gak rumah baru suzi... tentu penat mengemaskan...

Mummy HS said...

alhamdulillah.. dah selamat pindahye.. mujur kan ada kawan2 yg boleh sama2 tolong..

kat sini pun, dalam berita selalu tunjuk pasal kebakaran tu... sape la yg nak khianat mcm tu .. teruk sgt.. kalau kat israel ke patutla..

lepas ni mesti penat mengemas pula. pape pun, take care..

GreenJade said...

syukur sumer slamat2 akhirnya

wahhh beshhhnyer...dkatnye umah ngn skolah anak2 yer..

tk cr..minum byk2 air suam/kosong.. :)

ima said...

tak sabar nak tengok rumah baru suzi,semoga sekses selalu.