Monday, March 16, 2009

Award dan tag dr Hana-Bangi

Award ni dr Hana yg duk Bangi tu...terima kasih bebanyak...rasanya saya nak share semua award ni dengan 10 top commentators kat blog ni...
  1. kak ain
  2. azreen
  3. ima
  4. Kak Tie
  5. [-suziey-]
  6. azza_irah
  7. QiStinA's- Moi
  8. Sasha
  9. Mak Su
  10. Shais
sudi2lah menerimanya ye...




Dan kad kat bawah ni khas utk Hana...
sebagai tanda terima kasih....




**********************************************************
****************************************
***********************

Dan ini pula tag...harap hana puas hati...dah pernah jawab dulu so, cuma ubah sikit2 je...


1) What were you doing 5 years ago?

Lima tahun lepas...masa ni baru pindah dr Tronoh ke Pinji Perdana....lebih dekat ke Ipoh. Hubby agak jauh ke UTP. Saje merubah angin. Kononnya my hubby nak dekat dgn Markas Tabligh kat Ipoh...Memang dekat pun...belakang taman perumahan kitaorg je...nak shopping pun dekat juga...Sewa rumah kawan hubby yg pergi buat PHD kat Afrika Selatan. Rumah teres 2 tingkat...bagi saya...rasanya lebih seronok duk rumah sebelum ni...banglo setingkat....senang nak kemas....tak payah turun naik hihihi...Masa ni anak baru 2 org...


2) What are 5 things on your to-do list for today?
  • Bangun pagi - siapkan sarapan coz kat sini bkn senang nak beli pun.
  • Kemas rumah...
  • Tukar cadar
  • Masak satu jenis masakan kentang yg hubby duk minta masakkan...spuds kot namanya...
  • mencelah2 cari masa utk blogging
  • bincang dgn hubby pasal majlis makan2 hari minggu ni....


3) What are 5 snacks you enjoy?
  • Chocolate....snikers
  • Keropok lekor #
  • Pisang goreng#
  • Chips
  • Kentang goreng
#..yg dua ni dah 3 thn tak makan.....uwaaaa..rinduuuuu nak balik....

4) What are five things you would do if you were a billionaire?
  • Umrah / Haji bersama keluarga...bawa mak n ayah sekali...
  • beli rumah n kereta
  • Bagi kat mak dan ayah
  • Sedekah - bekal akhirat nanti ni....
  • Beli apa yg teringin....
Bilalah agaknya boleh dapat......

5) What are five jobs you've had?
  • Hamba Allah...umat Nabi Muhammad s.a.w...
  • Isteri kepada suami
  • Ibu kpd 4 anak mcm2 ragamnya
  • Dulu pernah mengajar huhuhu tension jadi cikgu kan?
  • Dapur Officer

11 comments:

Tie said...

Alhamdulillah..... Terima kasih la suzi...tag yang dulu kak tie belum buat lagi, dah pun dapat award pulak...hi hi..

QiStinA's said...

tq...tq...suzi...nanti moi gantung award tu kat umah yek...tq...

ain said...

thnx su..meriah ngan award je le bulan ni.hihi

[-suziey-] said...

yeayy..dpt award.thanks suzi..appreciat it;)

ooo dulu dok sini..since when dok adelaide? smpai bile dok sana?

perghh..dasat keej dapur oficer tuh..heheh:p

Suzi said...

kak ite, kak ain..moi...suziey...
terima kasih kembali...

suziey...
akhir thn ni insyaAllah balik ...bila hubby habis study dia. Dah 3 thn dah kat sini...

Zureen said...

Kak Suzi dah nak balik ye..mesti dah tak sabar2 rasanya..(menghitung hari..)

Mak Su said...

terima kasih ya Suzi :)

dulu pernah jadi cikgu? jadi cikgu kena garang-garang tak? :)

Suzi said...

zureen..
tulah...tak sabar nak balik ni...

mak su...
saya jadi cikgu sandaran n cikgu pusat tusyen je...
penat/tension jadi cikgu...paling mencabar kesabaran bila ajar budak peralihan uwaaaa....

Sasha said...

wah! sekali dapat 4 serangkai... comel2 award tu... thnx Suzi...

azreen said...

bile nak tambah lg sorang suzi....? hehehehe....takkan 4 je kot.... :-)

azza_irah said...

salam suzi..
wahh..tq...terima kasih..nnti aza tempek ye..