Friday, October 3, 2008

Beraya di hari raya pertama....

Lepas je sembahyang raya kami terus ke rumah terbuka...anjuran families dari bahagian West. Juadahnya mcm2....ada nasi impit, nasi minyak, satay...kepak ayam, cendul, kuih raya dan mcm2 lagi. Kalau dah gabung mcm ni maka tak byklah open house mcm thn2 lepas...Sepagi kami kat sana. Tengahari rehat jap kat rumah...lepas tu pi shopping sikit. lagipun anak2 dah bising ajak pi shopping, maklumlah dah sebulan tak pergi coz takut Iman penat...nanti dia buat alasan nak buka puasa. Malam tu sambung beraya lagi kat dua buah rumah. Balik masing2 dah penat...maklumlah biasanya anak2 saya pukul 8 mlm dah tidur dah....Layanlah antara gambar2 yg sempat diambil ni....

antara juadah....

tengah bakar satay...

kami antara yg awal sampai....

mana2 dan bila2 pun anak2 memang suka main, kan?

iman pun seronok main...

berselera makan....

seronok dpt pi shopping....

juadah rumah kawan...sebelah mlmnya...rumah satu lagi lupa pulak ambil gambar...juadah pun mcm2 gak...

sebelah mlmnya tu....dah tido dlm kereta...penatlah tu....


3 comments:

Shais said...

salam suzi,

meriah juga suasana hari raya kat sana....

Tie said...

Wah..nampak seronok gak raya kat sana..tapi lucu dan kesian tgk anak2 tu terlentuk dlm kereta..mesti dah habis tenaga..he he..

Suzi said...

salam kak tie n shais...
meriah kat tmpt org tak semeriah kat tanahair...rindu kat sanak sedaralah raya2 ni...:(