Thursday, October 9, 2008

Main bunga api

seronoknya diaorg masa main bunga api...mlm2 raya ari tu...
terpaksalah kitaorg mak bapak ni terlebih berhati-hati coz yg main tu semuanya masih tak tahu pikir baik buruknya...Terutamanya si Isa tu. Mula2 tu dia takut...siap lari lagi lepas tu dia pun sama naik...terutama bila main kali ke2.

8 comments:

Tie said...

Teringat masa kecik2 dulu..pusing2 sampai pening..hi hi..Kak tie suka bunga api ayam yang bertelur tu..

ain said...

salam suzi...

selamat hari raya..!!!lama x visit blog suzi..sibukkk..almaklum le raya. akak pun baru la td gi blog akak..igt nak upate new entry, tup tup nmpak the fake mag..alahai.ni kije anak dara akak le ni. akak suruh save tpt lain..dia gi safe dlm blog pulak..maluuuu..!!!tp akak dah delete dah..hihihii...

Seronok kan bila tengok anak2 happy main bunga api. tp tu lah kita kena jaga2. Akak pun terjerit2 gak bila si kecik yg baru sethn 2 bln tu pegang bunga api. Keje kakak dia gak le.

Akak said...

Salam Suzi...

Seronok tgk anak2 main bunga pi, dah tua2 ni pun kadang2 teringin juga, bukan apa ingat masa kecik2 dulu..

along said...

cantik la gambar2tu.....

Shais said...

anak-anak saya dok main pop-pop jer...bunga api yg mcm suzi tu belum try lagi....sebenarnya diorang nie tringin....umminya yg tak kasi, teruk betul saya ni:)

bozzobattousai said...

salam akak,
saya sampai skarang pun main bunga api lagi. tapi mercun bola tetap fav.

Suzi said...

salam...
kak tie,
saya kecik2 dulu suka gak main bunga api...mercun lain saya takut....
----------------------------
kak ain,
memang risau tengok si isa tu main...takut dia pegang tampat panas tu...menjerit2lah juga saya suruh hubby tengokkan si isa tu...
-----------------------------
akak,
main jelah akak...bila lagi time raya ni jelah...:)

Suzi said...

salam...
along,
cantik ke? TQ...tengoklah sape yg ambil hehehe..
--------------------
shais,
saya setakat bunga api ok lagi..mercun lain tak bagilah kot..risau....
-------------------
bozzo,
main bunga api je? mana kelas...mainlah meriam buluh....gurau je....