Tuesday, October 7, 2008

Raya lagi!!!!...Majlis "Gathered Open House" (5-10-2008)

Tahun ni kami join warga 'East Block' untuk buat open house hari Ahad hari tu. Kelebihannya, boleh ajak lebih ramai kawan2 dan kurang sikit kerja hehehehe....Majlis tu dibuat kat rumah seorg kawan di Klemzig. Masing2 masak kat rumah dan bawa ke sana. Saya masak nasi impit kuah lodeh dan rendang ayam serta donat....biskut raya pun ada bawa sikit.

tu hah...nasi impit kuah lodeh n rendang saya bersama juadah lain...

laksa penang, mee kari, mee sup pun ada....

apple pie...donat...

nasi beriyani...

ayam BBQ....


byk juadahnya...lemang pun ada...pelbagai biskut raya, puding, roti jala n murtabak, pulut kuning dan byk lagi....puaslah mkn....

tengah pasang tempat berteduh coz cuaca agak panas....

Antara tetamu...diaorg agak lambat sampai walaupun majlis dah bermula jam 11 pagi lagi. Agaknya diaorg terlupa tukar jam coz hari tu merupakan hari pertukaran waktu (daylight saving day) waktu dicepatkan 1 jam. Bermakna sekarang waktu Malaysia dan Adelaide dah berbeza sebyk 2 1/2 jam...

bukan melayu je tau...

tetamu perempuan...

budak2 ...main jelah..

Isa dah ada tuk....setiap kali jumpa pakcik ni Isa tanpa segan akan gi duduk kat riba dia. Pak cik ni dtg jaga anaknya yg baru bersalin...Isa rindu tok/ki dialah tu, maklumlah tak pernah jumpa lagi diaorg lagi...

8 comments:

Tie said...

Seronok betul tgk raya kat sana..kak tie kat sini tak terasa lak raya..dah mulakan hari2 biasa..Tengok is tu gelihati lak..pandai lak dia cari atok dia..he he..Kesian dia,tentu rindu betul kat atok , ye..

Musliyana and family said...

wah..sana lagi best beraya...walaupun kat tempat org...terasa macam di tanahair

bozzobattousai said...

salam kak suzi,
slamat hari raya. bestnye open house... memang buat kat open pun..

Tirana said...

Teringat pulak time saya dulu2 buat open house..memang meriah walaupun jauh dari saudara mara.

Suzi said...

salam,

kak tie,
kat sini pun tame hari minggu jelah terasa coz ada open house..hari lain pun mcm biasa aje. tapi saya rasa kat pantai timur memang samapai raya ke 3 je ada rasa suasana raya...kan? lepas tu org2 tua dah ramai puasa 6 pulak....

Suzi said...

salam,
diyana...sama je dgn NZ kot...meriah kita tak sama seronok beraya kat tanahair terutama bab2 ziarah sedara mara yg dah tua2...kan?
------------------------
bozzo...
rumah kat sini dlmnya tak besar sgt tu sbb buat kat belakang rumah..laman biasanya besar...
-----------------------
tirana..
dah duk di perantauan ni kawan2lah jadi sedara mara...:)

ratna said...

selamat hari raya suzi... !!!! maaf zahir dan batin..kalau ada tersilap bahasa.

apple pie tu nampak menyelerakan la..

Suzi said...

salam ratna,
salam lebaran juga utk ratna. maaf zahir batin.
saya ada mkn...sedap...tapi bukan akak yg buat hehehe...