Monday, June 1, 2009

Projek hari minggu...

Sabtu
Pagi2 sarapan dgn roti bakar sapu marjerin n honey je. Dan goreng karipap yg dah buat hari Jumaat utk bekal sbb hari ni kami plan nak pergi garage sales. Anak2 nanti bising ckp hungry kat dalam kereta...kena bawa bekal.


Destinasi pertama....

Ni baru kali kedua saya sampai sini...padahal ni tmpt glamer dikalangan student m'sia kat sini beli brg2 secondhand....ketinggalan keretapi... Terima kasih buat Liza n K.Ros yg bawa saya utk pertama kali bbrp bula dulu. Tujuan takde apa sgt pun, suka tengok2...ada yg berkenan beli...

Antara perabut2...kat luar...


Kat dalam...pinggan mangkuk, brgan letrik, baju, cadar, kasut, buku dll.


saya jln dgn Sumaiyyah...boys dgn hubby. Tq abg dgn rela hati bawa saya ke sini...(dia tengah happy tu, so ikut je apa wife dia ni nak ke mana hihihi)
Antara yg saya beli..baju hujan(50 sen satu)...mug(10 sen satu) dan buku2...dll

Lepas tu ke garage sales....balik masak sup ayam je utk lauk lunch n dinner.



Ahad
Ahad pun aktiviti sama..pergi shed sales lg... sarapan dgn mee goreng dan pancake sebagai bekal kunyah2 utk anak2...

pancake ni resepi fluffy egg-free pancake cuma tambah letak choc. chips...blh klik SINI.



Lepas tu pergi beli lauk basah n shopping brgan dapur.
Tapi yg bestnya balik tu saya rahat je sbb my hubby dah janji nak masak...yeap! rehat saya....

my hubby tengah tekun masak...dia sebenarnya tengah happy sgt tu. Sebabnya..blh baca SINI. Tu yg rajin dan baik hati semacam tu...


Nilah hasilnya...lunch n dinner kami...bila tanya resepi...rahsia katanya. Hahaha yg sbenarnya dia dah tak ingat letak apa. Mula2 tu memang dia ikut buku resepi(beli semlm kat shed sales- AUS1.00)..tapi dia tambah mcm2 pulak. Apa2 pun anak2 suka...Ismail ckp "My dad is no 1 chef"....siap nak cerita kat cikgu hari ni...




11 comments:

mamasya said...

Salam Suzi...

Byk jugak brg2 kat garage sales tu.biasa kalau brg2 omputih yg jual ni byk yg masih elokkan.
kalau kat sini garage sales tu biasa diorg buat di rumah..kebykkan jual brg2 terpakai yg dah tak begitu elok.
rajin husben Suzi masuk dapur....bila anak2 puji no 1 chef tu confirm sedap.
kalau ibu masak...ibu chef no berapa Ismail.....

[-suziey-] said...

o cenggitu rupe garage sale:D waa sedapnye pancake tu...

bigeyes said...

kalo saya dpt pegi garage sales...rasanya banyak benda yg boleh bawa balik, naknya ada benda yg comel-comel ....nak borong semua.

kakchik said...

salam suzi...

kalaulah kat m'sia ni ada garage sale macam tu, bestnya... rasanya tiap2 minggu pun kakchik pegi, kalau dekat la kan, hehehe. dgn harga punya murah macam tu byk buku yg blh dpt. jeles la pulak.

pancake - cutenya... kakchik nak try buat la yg bubuh choc chip ni, berebut budak2 tu nanti, hehehe

dah baca KRENMAUT - patut le husband suzi happy je, tahniah... semoga terus dipermudahkan.

dina said...

seronok kalau baca blog blogger yg duk oversea, tengok aktiviti diorang (cam kak suzi le) tambah2 garage sale ni... macam best sangat. Ada rupa Memory Lane (Loken) kat Ipoh ke kak? Heheheee... errr, fridge magnet ada jual ye kak? Mug tu 10sen je? murahnye...

mother of two said...

hubby akak makan ubat rajin agaknya yer...hiksss
my hubby... allergic kalau ke dapur nie:)

blogresipi said...

Wah tekun betul dia memasak.. mak mertua lalu kat belakang pun tak perasan tu :p

ain said...

bestnya gi garage sale!!! murah2 kan!

psst...rajinnya hubby su..!!!

Sasha said...

kalaulah msia pun ada buat garage sale mcm tu... bestnyer!! kalau ada sure brg2nya pun dah rosak teruk, kena repaur sendiri... hehehe... pandai gak Abg ben memasak!! dpat aura dr Suzi... so... next year balik Msia yea.... enjoy lah masa puas2 kat sana sebelum balik ke sini...

bozzobattousai said...

bestnyer..napela kat malaysia nih takde garage sale...jualan gudang tak sama...

GreenJade said...

vahhh bestnye..sportingnye incik hubby 'turun padang' tunjuk skill hehe...

*best of luck utk hubby akok suzi & moga sukses in his final project paper yea..