Thursday, June 25, 2009

Hati ini berbunga riang....

Hari ni cukup 3 tahun kami sekeluarga berada di bumi Adelaide ni. Bagi saya dan anak2, ia juga bermakna dah 3 thn kami tak jumpa keluarga. tahun lepas hanya hubby saya je yg balik...Rindu dendam kesumat ini hanya Allah saja yg tahu...kadang2 nak menangis pun ada. Bukan tak nak balik...cuma kosnya agak tinggi bagi kami yg big family ni. Takpe...dah nak balik dah...kan??(sedapkan hati sendiri....)
Anyway...hari ni juga saya gumbira...terima kasih tak terhingga buat hubby tersayang sbb penuhi hasrat saya nak miliki stand mixer. Ni buat makin sayang ni....


Hari ni my hubby tak ke uni sbb nak hantar baiki kereta yg byk problem tu tapi balik je dr bengkel....

my hubby: esok kereta masuk bengkel...dalam 5-6 ratus dollar juga...
saya: byk tu bang....
my hubby: takpelah...apa2 pun nak kena baiki juga...
*
*
*
my hubby: jom kita pergi beli mixer
saya:( terkejut...sbb tiba2 je) Abg ni biar betul...kan nak guna byk duit ...biar dululah.
my hubby: dah memang nak beli..kan? alang2 berbelanja ....

hahahah...apa2 jelah....dan inilah mixernya,


kat sini tengah mid year clearence...sale sana sini... Alhamdulillah, kedai ni yg paling murah kami jumpa..Gud Guys.

harap2 lepas ni saya makin rajin masak untuk suami dan anak2 tersayang....hihihi

17 comments:

Siti Hajar Othman said...

wah kak suzi, bestnye dapat mixer baru.

izat said...

Assalamualaikum.. hati berbunga riang..tulah tak sesia kak suzi masak makanan yg sedap2 untuk hubby n kids.. kan Allah dah reward.. kat dunia ni lagi dah dapat.. Alhamdullillah..boleh bawak mesia..

ASE1 said...

seronoknya ... pucuk dicita ulam mendatang ..

Fiza Nordin said...

alahai baru beberapa hari lepas dok cerite hajat yg belum kesampaian tu...dah hari ni termakbul.tahniah akak...beshnye...pasni baking terus yek...nak pecah dare buat ape tu???hiks

miss emyliza said...

uiksss.. bestnya dpt mixer tuh... nicenya hubby akak...

GreenJade said...

vvaahh bestnye..buah ati idaman qolbu udah dpt tuh..so lovely ler abg ipor hehehe..

laju ler wat kek pasni hehehe

akok..nk oder cis kek 3 tingkat ek..hehehe ;)

FiDa@aMiDa said...

kak suzie

Bertuah badan dapat mixer stand Kenwood lagi tu..brand yg bagus tu..

Tirana said...

Wah...suzi dah dapat stand mixer tu..Saya belum lagi...haiiii..entah bila nak dapat..Agaknya selagi handmixer yang lama tu tak rosak, tak dapat la tu.. Handmixer saya tu dah lebih 20 tahun, tak rosak2 lagi padahal dok guna selalu..Bila la dia nak rosak..hehehe

blogresipi said...

Syoknye dapat stand mixer... :)

ain said...

dpt jugak akhirnya apa yg su hajatkan. bestnyaaa!!!pas ni makin rancak le su buat kuih. nak kat raya pulak tu.

kayteeze said...

Uwaaaa.......

kak tie jeles...!!!!

::@FiQ said...

iii besnyer besnyer.. aku nak mntak kt spe plak nih....
bini xde.. laki xde....

Deliah's Deli said...

yang terbaik senantiasa dtg nya dari hati dan juga ke hati cita nya :) tahniah suzi. i m happy fr u :)

azreen said...

wah makin rajinla suzi masak lepas nih....cantik mixer tu..... :-)

Shais said...

salam suzi,

husband suzi tahu isterinya rajin ke dapur. pas ni sentiasa bersemangat dgn resepi baru.

Zool Blogger said...

First time singgah sini..
Er cantik mixer tu nanti boleh buat kuih byk2 kan


Zool
http://www.ligakampung.com

Mak Su said...

wah, seronotnyer dapat mixer :), tambah menariklah menu2 kat sini nanti.