Saturday, May 16, 2009

" Ni bapak..."

"Ni bapak..." kata Sumaiyyah malu2...Tersenggih my hubby tengok. Ada kepala n kaki je hihihi...Tapi oklah juga sbb ada spek n janggut bapak yg sikit tu....


"My family"...sekarang ni Sumaiyyah tengah belajar pasal family kat kindy.
Satu je yg ada rupa...yg lain bulat je...hihihi

Kat kindy Sumaiyyah takdelah belajar secara formal pasal satu2 benda..Masuk kelas , aktiviti pertama aktiviti bebas...ada yg buat painting, ada main dress up, ada buat kraf, ada main doh. Cikgu yg 3-4 org tu akan pergi kpd setiap individu bergilir2.Lepas tu rehat makan buah. Lepas makan biasa akan main kat luar pulak. Lepas tu baru belajar sikit sambil nyanyi2...bercerita dll. Itu yg seronok nak ke sekolah.

ni kraf yg paling suka Sumaiyyah buat....org suka melawa...
Setiap kali kalau cikgu ada sediakan bahan untuk buat rantai...dia akan buat...dah berapa utas dah, ada yg dr straw...dr pasta....


13 comments:

ima said...

wah!!!Sumaiyyah dah semakin pandai belajar...dah pandai lukis gambar bapak lagi...buat rantai...lepas ni mesti pandai lukis wajah ibu pula ye.....

nekPP said...

cute!!! good job summaiyah...;)

kayteeze said...

Ha ha .....comel rupa bapaknya, ekekekee.......

ain said...

hencemnya bapak sumaiyah. hihi

Buatkan auntie satu rantai untuk raya, boleh???hehe

cikgupj said...

good!...good!...very good!...very good job!...yang penting bapak tu senyum!!!....

Shais said...

comel lukisan sumaiyyah.

azreen said...

suzi...sumaiyah kat kindy ke kat pre-school?

zureen @ mama said...

Budak2 memang suka buat kraftangan..Tapi aktiviti sebegitu memang bagus utk mereka..

Sasha said...

Wah!! Cantik hasil kerjatangan Sumaiyyah... Sumaiyyah ada bakat dlm bidang art & kraft... ni kalau diasah akan dapat menghasilkan seorang pakar!! & sambil2 tu boleh buka bisnes yg menguntungkan...

Suzi said...

ima,
bila saya suruh lukis saya dia ckp tak tahu nak buat sbb rambut ibu 'big'...hihihihi...

nekPP,
tq auntie...kasilah sticker hihihi.

kay tie,
hihihi...

kak ain,
ok auntie...nak kaler apa?? hihihi

cikgupj,
tq cikgu...

shais,
tq auntie...:)

azreen,
masih kat kindy...baru 4 thn.

zureen,
betul tu...asah minda...

ratna said...

sumaiyah ni creative...

[-suziey-] said...

hahaha..so sweett sumaiyyah:)

GreenJade said...

somelnye...rupa bapak nye ensem tang spek nye hihihi

niway, sumaiyyah mmg kretif both drawing & rantai decoration tuh hehe

sumaiyyah..nak 1 rantai boley..? hehe