Dah lama tak makan buah kuini. Mana nak cari kuini kat Adelaide. Mangga banyaklah. Alhamdulillah semalam rezeki kami, Allah SWT bagi rezeki kuini kat kami...ada orang kampung bagi. Terima kasih banyak-banyak.


Buah kuini macam dah susah nak dapat. Dulu kat rumah saya ada pokoknya tapi sekarang dah takde. Kalau kat TRG dipanggil krini. Buah ni kira macam adik beradik dengan buah bacang tapi lagi sedap dan manis. Selain makan segar bila masak, ia juga boleh dibuat sambal belacan atau kerabu. Nak info lagi boleh klik SINI. Ada kawan sy kat FB cakap buat cendul kuini pun sedap. Buat macam cendul biasa cuma campurkan buah kuini yg telah dipotong dadu dalam cendul tu. Bolehlah cuba nanti.


4 comments:
menitis air liur tgok hirisan kuini tu my feberet tuuuu
Mak aii..sedapnya..macam terbau2..baunya smapai sini...
tak blh pandang lama-lama....dah berair mulut ni!
fuhhh... sedapnyer...
Post a Comment