Sunday, October 3, 2010

Riang ria di The Lost World Of Tambun

Semalam(Sabtu-2/10) kami sekeluarga berkesempatan bergumbira di water/theme park, The Lost World Of Tambun. Tak jauh pun dr rumah kami, dalam 40 minit. Plan asal hubby nak bawa kami ke Sunway Lagoon. Akibat terkesan dengan keseronokan semasa dia sertai My Selangor Story ( jangan lupa vote untuk my hubby ye...:)) minggu lepas. Tapi plan ditukar disaat akhir atas persetujuan bersama. The Lost World Of Tambun pun seronok juga,tapi taklah sebesar Sunway Lagoon. Bayarannya pun jauh lebih murah hehehe....(jimat duit bapak...)


Pintu masuk....kami sampai awal, orang tak berapa ramai lagi...


Harga tiket...kalau anak-anak tinggi 90cm ke bawah free je. Kami semuanya kena bayar...tinggi Isa pun dah lebih had...



beratur beli tiket...anak-anak dah tak sabar. Tetapi lepas beli tiket tu kami tak terus masuk sebabnya seluar hubby tak memenuhi syarat nak main kat water park...kena seluar pendek tak berzip....seluar hubby berziplah pulak huhuhu. Masuk kedai kat situ, takde saiz pulak...terpaksa keluar beli kat Giant (Alhamdulillah dekat je...) Kata my hubby, masa kat Sunway Lagoon seluar dia tu lepas je....

Walaupun kecil tapi banyak juga tarikan kat sini...boleh klik SINI.



Kid's Explorabay, tempat paling lama anak-anak saya habiskan masa. kat sebelah ada tempat makan...bolehlah pernati anak-anak sambil makan je hehehe....



beach...sepanjang duduk perhatikan anak-anak kat sini, ada banyak juga kena tegur sebab pakain tak memenuhi syarat untuk main kat sini...


Tube Raiders...mula-mula my hubby bawa Ismail, lepas tu Sumaiyyah pulak. Pucat muka Sumaiyyah. Ismail, biasalah cool je dia....Iman, memang ikut jejak ibu dia ...penakut. Isa nak join tapi belum cukup umur hehehe...

Cliff Racer ....my hubby dan Ismail je yang ambil bahagian ... Sumaiyyah dah tak nak join...takuuuut! Sumaiyyah tengah lambai kat Ismail dan bapak dia...


melangkah ke petting zoo Banyaklah juga binatang kat sini. Ada yang kena bayar untuk bergambar. Ada yang boleh diambil gambar.


Isa takut nak berjalan atas lantai berlubang...terus merangkak. Terpaksalah dipimpin baru berani berjalan.


Tiger valley... besar harimaunya...


bergambar depan Kepura Cave ...diaorang ni kalau bergambar memang dengan gaya macam-macam...


Ismail dan my hubby lagi....

Disebabkan petang tu nak hujan, satu tempat yang tak sempat pergi, Tambun Hot Springs... takpelah, kalau ada rezekiboleh pergi lagi...

* balik rumah baru perasan muka semua hitam terbakar...alahai lupa nak pakai krim....

9 comments:

Hann said...

Wah.. gumbiranya..

ct_as said...

Amboi seronoknya...kami dr thn lepas dok plan nk pegi..tp x kesampaian lg.

ilahjy said...

salam suzi
anak2 kak dah masuk sini..tahun lepas.. tapi kak dgn abg tunggu kat hotel di tambun.. depa kata mmg seronok kat situ.. murahhhh..

zureen @ mama said...

Nampak bestlah Kak Suzi..macam macam permainan yg ada..

Ammi Sara said...

bestnye jalan2..
kalo yaya nmpk ni abislah esok juga disuruh ammi bawa pergi, hehe..
sunburnt lah semuanya ye kak, alahai..takpelah nanti cerah balik

Pak Shake said...

salam ! waa sonoknya berendam...

satu ketika saya pernah duk taman tambun tapi lama dulu la... ! hehehe

izat said...

Salam kak suzi, wahhh..lama benor rasanya tak ngomen kat sini..seronok baca pasal water park nilah..kalau anak2 saya sebut je pasal taman air ni start le, tak leh senyap..tapi tulah tang pakaian hubby tulah yg susah tu..hubby saya sampai tempah baju renang muslim ( seluar tak ketat ) he he tapi sampai lani tak try2 lagi ha ha...

Yati Ali said...

waaahhhh bestnyer...nak pergi gaklah...bila tu??hahaha...

Suzi said...

hann,
memang gumbira...terutama anak2.

ct_as,
kami yg duk dekat pun baru ni pergi hehehe...dtg le pastu singgah rumah akak.

ilahjy,
akak...memang jauh murah dr sunway lagoon. tapi keciklah...tapi dah cukup seronok dah...

zureen,
memang best!.

sara,
tulah lupa pakai. hari ni hidung isa dah mengelupas hehehe...

pak shake,
anak2 n hubby je yg sakan berendam. ibu dia byk jadi pemerhati dan ambik gambar hehehe...

izat,
tulah. soal pakaianlah payah sikit . lagilah bg kita pompuan ni. tapi akak minta je dgn penjaga kat situ nak masuk kolam...boleh je walau pakainan tak memenuhi syarat sepenuhnya hehehe...

yati ali,
mehlah dtg...pastu singgah rumah.:)