* 450gm tepung gandum(plain flour)
* 280ml air
* 2tbs yeast
* 1tbs level garam
* 1tbs gula
* 1 tbs olive oil-(or veg oil)
* 1 bawang putih-crushed
* extra tepung untuk mencanai
Cara-cara
1. masukkan dalam bread maker biarkan on basic recipe prog selama 11/2jam +-
2.bila ready, ambil sedikit dengan senduk(dough memang lembik).lumurkan tangan & tempat mencanai dgn extra tepung.
3.tekan-tekan dengan tangan saja. jangan guna pengelek.
4.letakkan diatas pre-heated bekas. dan cucuk
5.letak topping kegemaran dan bakar taklebih dari 10-12min. seeloknya double loyang untuk xtra lembut..dan loyang tu mesti di panaskan dulu sebelum letak dough..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5HERw3Va5gKICvWFwxzHl0JdHvB0gGYMSziw_ShNIsPvDBjfS9E1kCWyKzdq18vbDPGlrZC5R43Ut9Vmh7fQuwdkbO53erZmpkD8z6U5FcuP83G_PEgXKg87IXdfPwVBHjqzkXJgIiMmo/s200/STRAWBERRY.jpg)
![](http://signatures.mylivesignature.com/54487/155/14B96B557394B3497986995060606595.png)
4 comments:
sedapnyaaa!!! akak semlm pun buat roti pizza. simple je..roti gardenia letak preego sos, letak ciken slice, letak tomato n cheese...pizza la gak kan!!!hehehe
hola...seddppp itu pizza...hehe
wah sedap tuh pizza....feberet...tp tak pernah buat sendiri.... :-)
kak ain,
tu pizza xpress...lg senang kerja...kan?
suziey n azreen,
sedap dohnya tu...trylah buat...
Post a Comment