Wednesday, February 25, 2009

Tempat kami berteduh......

Nilah rumah tempat kami berteduh sekarang...4 bilik dan 2 bilik air bebanding yg dulu 3 bilik dan 1 bilik air je...Sewa pun lebih mahal sikit dr yg dulu (280 perweek)...tapi puas hatilah sebab dekat dgn sekolah, pagar tinggi sekeliling dan masjid pun taklah jauh sangat. Tapi bg my hubby agak jauhlah dia nak ke uni....takpe lelaki tak kisah sgt...lagi pun basnya menepati masa dan bkn tiap2 hari ke uni pun....dan yg penting ada aircond....tak thn panas waktu summer hihihi...


Ni bahagian depan belakang dan tepi...satu lagi bahagian tepi tak ingat nak ambil gambarnya... ada stor dan 3 pokok buah...Gersang je tak mcm rumah dulu yg byk pokok...sejuk je...

Bilik tidur utama, laundry dan ruang tamu...
bilik tidur utama ada satu bilik kecil utk letak baju2 dan bilik air. Laundry pun agak besar..siap ada almari dua pintu...

Ruang makan...pintu2 kat situ adalah utk ke bilik2 tidur dan bilik air yg lagi satu. Semua bilik2 tidur ada almari pasang siap...5 pintu dan satu lagi 3 pintu. Yg ada meja tu bilik study my hubby dan gambar satu lagi tu kitchen...bersebelahan je...senanglah my hubby nak order apa nak minum hihihi....

9 comments:

[-suziey-] said...

my fren ckp umah2 kat sane kecik..btol ke?nmpk ok je dlm gbr tu..

Mak Su said...

sewa kira mingguan ek kat situ? macam mahal bunyiknyer. tapi maksu pun nak cari rumah 4 bilik skrg, mmg tak cukup ler rasanya rumah 3 bilik.

Rafizah Nordin said...

besar gak la umah ni ye...banyak ruangan...bilik tidur pun 4...emp selesalah ye kak suzi bbanding umah dulu...

ain said...

besar gak umah su..boleh main kejar2 ni. seronok la anak2.

Sasha said...

wah!! besarnya umah Suzi... boleh sesat ni... brape lama lg tinggal kat situ... enjoy ur stay...

azreen said...

besar dan selesa la rumah baru suzi....duduk pun rasa senang hati kan... :-)

Shais said...

suka tengok rumah baru suzi....selesa.

Suzi said...

suziey...
takdelah kecil sgt...oklah...tapi kat city mungkin. tapi walau kecil biasanya laman rumah agak besar....tu yg best anak2 nak main kat luar...

mak su...
sewa kat sini kira murah dr negeri lain kat ostolia ni...
tulah bg saya yg anak 4 ni nak selesa kenalah bilik 4...jagi tu yg kena keluarkan duit lebih sikit utk sewa rumah hihihi..

fiza...
sebenarnya lebih kurang je dgn yg dulu cuma bilangan bilik dan bilik air je yg lebih sikit...alhamdulillah lebih selesalah sikit...byr pun lebih sikit hihihi....

kak ain...
hahaha blh main kejar2...tapi nak kemas pun satu hal gak hihii..

sasha...
tq, akhir thn insyaAllah...

azreen...
alah rumah kecil pun hati senang gk hihihi...

shais...
suka?..mehlah merantau kat sini...cari pengalaman...hihhi...

azza_irah said...

mmg nampak gersang sikit suzi..nnti suzi kenalah rajin bkebun kan..tanam sikit2 pokok2 dlm pasu biar nampak sejuk skit..