Sunday, February 22, 2009

Tag Dr Hannan.

Sementara rajin dan takde mende nak buat...saya teruslah mejawab tag yg byk lagi terperap tu hihihi. Tag ni dr Hannan...


ARAHAN:
ANDA DIKEHENDAKI MENSTORYKAN KESAH OR PERISTIWA YG KORANG RASA:-

  1. PALING LUCU @ KELAKOR
  2. PALING SEDIH
  3. PALING BODOH
  4. BIASA JERK




SETERUSNYA KORG DIKEHENDAKI MENYENARAIKAN 8 ORG YG KORANG NAK TAG KAN HEHE...



%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%


1.Paling lucu @kelakor
Tak tahulah ini ke yg paling kelakar tapi kisah ni je yg terlintas kepala sekarang. Suatu malam masa kat asrama (masa ni kat MRSM Muar)...kami buat jamuan kat belakang dorm. Bila dah selesai...kami ajk2 ni kenalah kemas apa yg patut. Tiba2 saya terdengar suara mengilai sayup2...bulu roma dah naik tapi control lagi. Lepas tu kawan saya pun tanya...ngko dgr tak?...suara tu mcm makin dekat apa lagi kami pun menjerit dan lari masuk dalam dorm. Kat belakang tu kaw tengah buat dorm baru...sure takde org...belakang lagi dah hutan. Bila dah masuk dalam barulah kami terfikir...betul ke hantu? macam tak percaya pun ada...ye pun kenapa nak kacau time ramai camni. Kami intai dr tingkap ..nampak 2-3 lembaga putih terlompat2. Kami pun mula rasa ni mesti kerja budak laki ni...tapi taklah yakin sangat. Kami pun pakat beberapa org akan turun ambil batu dan baling sambil takbir ALLAH HU AKBAR. Masa kami baru nak turun tangga tu tiba2 dtg lembaga tu dr tepi dorm...apa lagi kami pun buat mcm yg dah diplan...tapi lembaga tu makin datang dekat kami menjerit...tapi tetap baling lagi sambil takbir...last2 terkena juga..apa lagi menjerit adoi! lembaga tu sambil angkat kain putih yg labuh dan terus lari hahahaha gelak besar kami...padan muka...Tapi pada awal tu memang seram gilerlah...tegak habis bulu roma...
Esoknya kami ada dengar cerita budak2 lagi yg jadi lembaga tu ada terjumpa 'lembaga betul' hahaha lagi sekali padan muka...tapi tak tahu kesahihannya.
Bila saya tanya my hubby adakah dia antara yg terlibat dia ckp tak... hihihi...



2.Paling sedih



Berlaku beberapa bulan selepas berkahwi
n...saya keguguran. Walau pada awalnya rasa mcm belum bersedia namun kami gembira dan mengharap. Waktu awal kandungan saya mabuk teruk, ditambah masa tu bulan puasa...apa yg dimakan akan keluar balik...nasib baik masa tu cuti sekolah(masa tu jadi cikgu sandaran kat JB). Masa balik beraya ke Ipoh saya bleeding. Awalnya kami beranggapan mungkin sbb saya penat ...perjalanan dr JB ke Ipoh boleh tahan jauhnya...lagi pun kami siap singgah Kajang dan KL. Masa tu saya teringin sangat makan satay kajang...byk lak tu saya makan hihihi.... Namun bleeding tu berlarutan walaupun tak byk. Kami pun pergi Hospital Ipoh (masa tu mana ada duit sgt...hubby pun tengah buat master). Doktor(doktor pelatih rasanya) kat hospital cakap dah tak blh buat apa, tunggu je keluar sendiri. Walau pun doktor cakap mcm tu namun saya masih berdoa dan berharap kandungan saya tu selamat sbb saya tak rasa sakit apa pun. Akhirnya, beberapa hari selepas tu(sempatlah raya gak sehari rasanya) saya sakit perut yg amat (mcm nak bersalin....tapi masa tu mana tahu lagi) Saya asyik keluar masuk toilet je...masih saya ingat malam tu tengah ada siaran langsung bola piala dunia. Hubby pun takleh nak tumpu tengok bola...MIL pulak kerja...akhirnya saya keguguran dan saya alami proses yg sama mcm nak bersalin biasa...siap pecah ketuban. emrionya kecil aje...sedih masa tu Allah saje yg tahu...saya asyik minta maaf kat hubby dan salahkan diri sendiri...puas hubby memujuk dan memberi kekuatan kpd saya...lama juga saya nak hilangkan rasa bersalah dan sedih tu. Lagi sedih bila tengok kawan2 yg sama2 mengandung.
Tapi alhamdulillah tak lama lepas tu saya mengandung lagi . Walaupun kandungan bermasalah juga namun selamat...Iman lah tu...



3.Paling Bodoh


Jap! bukan butang lift tu yg bodoh....
Ceritanya mcm ni...dulu masa sekolah menengah saya ni blhlah dikira golongan budak2 nakal juga...sikit2 je...Satu hari...masa tuApril fool...mcm2 bendalah dibuat utk kenakan org hihihi...antaranya kami letak water colour kat butang lift...nak jadi cerita lift ru rosak sbb butang dah masuk air huhuhu...apa lagi siasatan dijlnkan. Oleh kerana diburu rasa bersalah teramat kami pun pergi jumpa cikgu dan mengaku je lah....apalagi kenalah denda. Lupa dah kena apa...rasanya kena jemur panas kot hahaha...Tulah nak kenakan org kena kat diri sendiri akhirnya....tak fikir panjang betul masa tu...fikir nak seronok je...mmmmm....


# dulu saya belajar kat MRSM Kerteh...punyalah canggih asrama ada lift...pangsapuri 6 tinggkat...tepi laut lak tu cantik...




4.Biasa jerk


Ismail ni memang jenis suka bertanya...suatu hari tu dia tanya saya, "Possum sleeps at day...?", masa tu dia baru je masuk kindy. Saya angguk sambil cakap yes.
Tanya lagi "Bat sleeps at day...?",angguk lagi

"Kanggaroo sleeps at night...?", dia tanyalagi...anguk lagi...

Lepas tudia dgn yakin cakap..."Baby bird sleeps at day and night...", saya pun angguk je walau tak berapa pasti sebenarnya.
Lepas tu dia cakap
"Bapak sleeps day and night too...", sambil sengih2 tengok bapak dia....saya apa lagi angguk dan cakap yes banyak2...my hubby jeling sambil tersenggih2... tulah kisahnya...



Harap hannan berpuas hati...akak bukan tahu sangat bercerita pun... dan cerita2 tu adalah apa yg terlintas kat kepala waktu nak taip tu...

Dan antara insan2 yg bertuah yg akan meneruskan sesi bercerita ini ialah...


.
.
.
.



hana

fiza
ima
leen
dina
green jade
yun
afrah

#Harap sudi2kanlah membuatnya...namun tiada paksaan...jgn sampai menyusahkan...sekadar suka2 je....

14 comments:

azza_irah said...

ehehh...rajinnya jwb tag ya suzi..azza dari tahun lps masih ada yg terperap..

Rafizah Nordin said...

kak suzi, terima kasih banyak kerana menyusahkan adikmu ini, hikhikhikkkkk
tp TAG ni nampak cam interesting.ada satu TAG belum buat dari Kak Inahar.Saya buat yg tu dulu pastu baru wat akaknye eh...
a'way,thanks akak sebab namaku dalam ingatan...

ain said...

Wahh...meriah ngan tag mengetag ni.

HANISAH said...

salam kak suzi..wah best yer...tenkiu2...nnti2 leh la hannan bg lagi yer...huk..huk..huk.. sekadar mengeratkan lagi jalinan ukhuwah...insyaAllah

ima said...

Nak kena buat ke!
kalau tak buat tak boleh ke!
kalau tak best tak pe ke!
buat tahun depan boleh ke!

hana said...

tag nih tk susah! tapi nk jwbnyer susah! sbb mesti kene cter n taip panjang2! muahahaha.. ppon tQ suzi.. ntah bila ler hana dpt langsaikan utang2 tag nih! huwaaaaaaaaaaaaa........

Shais said...

kelakar la Ismail.....

dina said...

huhuhu kak suzy... jwb tahun depan boleh?

azreen said...

seronok baca citer suzi....kelaka jugak suzi nih....hahahahhaha

Tie said...

Suzi....mekasih award tu... kak tie dah tepek pun... :)

Sasha said...

fuh!! lega x kena... pjg nak menjawabnya... byk cerita menarik Suzi tp yg paling best pasal tidur... hahaha... lelaki mmg mcm tu kot...

Mak Su said...

macam2 pengalaman manis ek :)

IBU KUMBANG said...

kak, kadang2 apa yang kuar dari mulut bebudak buat kita terperanjatkan.. hehehe

[S]itie [B]Um [B]Um said...

aduh!! lucu2...