Saturday, August 23, 2008

Ismail dah 5 tahun

Hari ni b'day anak yg kedua...Ismail ke 5 tahun. Dah seminggu dia duk kira dan tanya pasal b'day dia. Pagi2 lagi dah mintak b'day cake n cookies. Kesian dia ...b'day time adiknya Isa masih tak sihat. Tak dptlah ibu dia nak buat kek dia lagi. Tapi cookies dah buat dah tadi...buat bersama2. Time bapak bawa Isa gi klinik.


selamat hari lahir anakku...semoga jadi anak yg soleh...


Batuk Isa pula masih tak byk berubah...demam dah takde. Tadi hubby bawa gi jumpa doktor lg...semlm dah pergi n beli ubat.Isa, suspected pneumonia. Isnin ni jumpa doktor lg. Kalau makin teruk, kena x-ray dan masuk wad, probably. Kesian sungguh tengok dia time batuk yg tak henti2....semoga dia cepat sembuh.....


Dalam seminggu ni seluruh keluarga kami tak sihat...Allah nak uji kami. Sesungguhnya kita manusia amat lemah...tak punya kuasa apa2. Nak angkat kelopak mata pun tak blh tanpa izin Allah SWT.

Antara hikmah yang Allah berikan kepada orang yang sakit :

a) dosa-dosa kecil digugurkan

b) insaf bahawa lemahnya diri seorang manusia

c) mengingati bahawa badan ini milik Allah. Bila-bila boleh Allah ambil.

d) mengingati nasib muslim di negara-negara lain yang sakit sepanjang masa.

(sumber)


6 comments:

Tirana said...

Salam Suzi..

Happy Birthday to Ismail..mudah2n membesar jadi anak yang soleh..

Mudah-mudahan jugak Suzi dan keluaarga cepat sembuh ye..

Tie said...

Sampaikan ucapan selamat hari jadi pada Ismail tu..Dan moga2 Suzi dan family cepat2 sihat seperti biasa..

Musliyana and family said...

salam..ibu dgn anaknye lahir in august ke?..happy birthday to Ismail..semoga menjadi anak yang soleh buat ibu dan bapa.....

untuk Isa..semoga cepat sembuh..
untuk suzi..sabar banyak2...semoga semua dipermudahkan Allah swt

Shais said...

salam,

Ismail- Happy birthday to you.semoga menjadi anak soleh dan berjaya dunia dan akhirat.

Isa- cepat sembuh ye.

Suzi-hadapilah dugaan dgn hati yg tabah, saya doakan keluarga suzi cepat sembuh.

Suzi said...

salam tirana, kak tie, diyana, shais... terima kasih atas ucapan dan doa kalian....

U.Lee said...

Happy birthday to Ismail. You have beautiful kids.
I have a blogger friend, dia ada empat anak, semua perumpuan, and only recently I found out another blogger friend ada enam perumpuan and two boys.
Saya kasi dia gold medal, ha ha. 8 kids! 6 girls!!
Imagine 8 birthdays, plus mother and father's? Ha ha.

You have a pleasant week and keep well, Lee.