Wednesday, August 27, 2008

Tag daripada Tirana.

Kena tag lagi...kali ni drpd Tirana...byk soalannya. Tu yg lambat siap tu hehehe.....maaflah ye Tirana.

1) What is the most important thing in your life?
Iman. Sbb bila dah teguh/kuat iman kepada Allah SWT...seseorg tu akan blh hidup walau dicampak kat mana dlm apa keadan pun...kan? InsyaAllah...

2) What is the last thing that you bought with your own money?
Apa ye? Beli mainan utk my kids kot...masa toys sale. Duit'gaji' drp hubby jugak.

3) Where do you wish to get married?
Kahwin kat rumah nenek je... Semuanya disponsor sepenuhnya oleh nenek...

4) How old do you think you will be permanently owned by your love?
Masa dah cukup umur utk kahwin...lepas je habis u...

5) Are you in love?
Dah tentu...

6) Where was the last restaurant you had dinner?
Tak ingat....dah lama tak mkn kat restoran sejak dtg adelaide ni.
Kat M'sia selalulah...org malas masak...

7) Name the latest book that you bought?
Sejak duk sini blm beli buku lagi..majalah adalah...yg beli pun my hubbylah...adapun yg dlm perjlnan ...beli online dr M'sia.

8)What is your full name?
suzilawati...

9) Do you prefer your mother or father?
Mak...tempat saya mengadu susah dan senang...

10) Name a person that you really wish to meet in real life for the first time. mmmmm......

11) Christina or Britney?
kedua2nya takde dlm senarai....

12) Do you do your own laundry?
dah tentu...

13) The most exciting place you want to go?
haji n umrah kat mekah...honeymoon kat paris ( dah anak 4 blm honeymoon lg ni hehehe...)

14) Hugs or kisses?
dua2


15) Point out 5 things about the person who tagged you.
  • ibu/isteri yg taat
  • suka membaca
  • educated
  • friendly
  • selalu dtg ziarah my blog...
16)8 things I am passionate about:
  • Kesihatan
  • Money
  • Blog
  • Clothes
  • Pot and pans
  • handphone
  • pc/internet
  • fotopages

17)8 things I say too often:
  • Ya Allah ...
  • Astaghfirullah ...
  • MasyaAllah....
  • Amboi-amboi..
  • tu lah...
  • InsyaAllah
  • Subhanallah
  • ish!..

18)4 books I’ve read recently:
byk baca majalah2 je...

19)8 songs I could listen to over and over again: dah lama tak dengar lagu...duk kat sini radio pun takde....tapi saya suka lagu2 org ni....
  • Raihan
  • Hattan
  • Siti Norhaliza
  • Kumpulan Padi
  • Kumpulan Dewa
  • Liza Hanim

20)8 things I learned last year:
sejak duk di perantauan ni byk yg saya pelajari...
  • belajar berjimat cermat - yelah kat sini suami bknnya kerja...student....
  • belajar masak - dulu saya ni malas benar bab masak ni...asyik beli atau makan kat luar je.
  • belajar urus anak2 yg bersekolah - 2 anak dah sekolah
  • belajar cakap2 english - yg basic2lah...
  • belajar bab2 disleksia - anak yg sulung, disleksia
  • belajar 'ikram' - yelah duk sini kawan2 lah adik beradik dan sedara mara kita...kena saling tolong menolong.
  • belajar cara hidup org kat sini - apa diaorg suka...tak suka dll.

8 people to tag
I'd love to know more about these special friends of mine..(tak cukup 8lah..takpelah ye)

5 comments:

Tirana said...

Salam Suzi... best kan dok Adelaide, the city of churches.. Banyak church kat sana and diorang kata twin sister of georgetown, penang..tapi rasa2nya georgetown penang semak tak macam Adelaide..very pleasant and nice city..

Oh ye tag...good answer..hehehe boleh dapat A++. Yang no 15 tu...educated???? hehehehe..Suzi jugak yang bagi award brilliant hari tu kan? Saya biasa aje sebenarnya...

Suzi said...

salam tirana
betul tu adelaide ni nice city...tak sesak...kelam kabut....suka sebenarnya suka duk sini...tenang je. org2 kat sisni pun ok. penduduk dah majmuk dr seluruh dunia...time raya. Time sembahyang raya blh nampak mcm2 warna kulit ada...
...apa pun... hujan emas tmpt org, hujan batu ditempat sendiri lebih baik tempat sendiri....kan?

Akak said...

Salam Suzi...

Hehe singgah nak amik homework nie, nanti akak buat yea..

Musliyana and family said...

ala..suzi..nak kena buat homework ni ke..nak minta izin tak buat kali ni boleh tak cikgu..kali ni je..next time diyana buat ok..boleh tak??PLEASE....bnyk sgt soalannye...bukan tak suka berkawan..cuma kali ni..malas nak buat je..

Suzi said...

salam akak...sila2...jgn malu2.


salam diyana...tak paksalah diyana. Tapi kalau tak lulus periksa nanti, cikgu tak tahu...hehehe...