Saturday, August 9, 2008

Tag drpd Mama Anis

First time kena tag ni...huhuhu....

RULES

The rules of the game get posted at the beginning. Each player answer the question about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their names. Then goes to their blogs and leaves them a comment. Letting them to know that they have been tagged. Let the person who tagged you know when you've posted your answer.
So now, on to the questions...


1) What were you doing 5 years ago?

Lima thn dulu...kalau ikut kiraan yg tepat, masa ni pada 5 tahun dulu..tengah sarat mengandungkan Ismail (anak ke 2). Ismail lahir 23 ogos. Berdebar2 cos ni pengalaman pertama nak bersalin normal hehehe. W/pun tarikh bersalin dah ditetapkan(cukup2 38 minggu) coz tak nak peristiwa masa bersalin anak pertama (Iman) berulang. Alhamdulillah semua selamat dan bersalin pun senang je...Masa tu duk Tronoh dan dah jadi surirumah sepenuh masa.


2) What are 5 things on your to-do list for today?
  • Bangun pagi( hari ni hari minggu lambat sikit biasanya hehehe) - siapkan sarapan coz kat sini bkn senang nak beli pun.
  • Lepas sarapan kemas apa yg patut dan baca blog.
  • Pergi taklim.
  • Lepas taklim gi shopping brg dapur.
  • Masak
  • Siapkan tag ni.....
Tapi.....kereta pulak buat hal....so tak keluarlah hari ni. Hubby gi beli lauk utk masak pun naik bas hehehe. Bas kat sini tak mcm kat M'sia...ok je naik bas pun...

3) What are 5 snacks you enjoy?
  • Chocolate....snikers
  • Keropok lekor #
  • Pisang goreng#
  • Chips
  • Kentang goreng
#..yg dua ni dah 2 thn tak makan.....uwaaaa..rinduuuuu nak balik....

4) What are five things you would do if you were a billionaire?
  • Umrah / Haji bersama keluarga...bawa mak n ayah sekali...
  • beli rumah n kereta
  • Bagi kat mak dan ayah
  • Sedekah - bekal akhirat nanti ni....
  • Beli apa yg teringin....
Bilalah agaknya boleh dapat......

5) What are five jobs you've had?
  • Hamba Allah...umat Nabi Muhammad s.a.w...
  • Isteri kepada suami
  • Ibu kpd 4 anak mcm2 ragamnya
  • Dulu pernah mengajar huhuhu tension jadi cikgu kan?
  • Dapur Oficer


Now to tag..(kita tengok siapa yg kena....)
Harap tak menyusahkan...sila2 kan lah. Saje utk suka2.

4 comments:

Musliyana and family said...

ok..jap dyn buat..

Akak said...

Salam Suzi...

Sessi menjawab tag yea...

Suzi said...

salam..
diyana...cepat betul siap..pantas...

--------------------------------

akak...
fisrt time kena tag ni..hehehe

UmmuSarah said...

Sorrylah suzi...akak terlambat pulak dpt berita. Hehehe...lama pulak tak masuk alam blog. Kejap lagi akak buat tag tu ok.