Saturday, August 29, 2009

Menu 7 Ramadhan.

Semalam Isa masih tak sihat...pagi tu dia ok je tapi bila tengahari tu dah start ragam dia...nak berdakap je. My hubby pun terpaksalah balik awal sikit...jadi alhamdulillah sempat juga masak untuk berbuka.


Nasi goreng ikan bilis, makan denga bbq lamb( itu je yg ada sbb dah hujung minggu hihihi...) dgn sos mushroom. Sos tu beli yg mushroom with butter yg dalam tin je.



Dapat idea masak ni bila pergi jenguk blog sis cheryna...dia letak gambar ni sbb dia teringin nak makan hihihi. Sorry sis, kalau dekat akak dah hulur dah...Buat guna kulit popiah je. Inti pun letak apa yg ada...kentang, karot dan tuna. First time buat ni...hubby suka...seronok tengok dia makan. Kesiannya anak2 tak dapat makan sebab ada rasa pedas sikit...diaorg tu pedas sikit pun tak boleh.
Buat samosa ni masa Isa tidur sebelah tengahari tu. Tinggal goreng je bila dah dekat berbuka.
Nak resepi boleh tengok SINI atau SINI. Nak tengok cara lipat boleh tengok kat yourtube - How to Make a Triangular Samosa...jenuh ulang tayang sebab tak pernah buat lagi hihihi...



Kuih sagu ni pulak sbb nak habis kan sagu yg sikit tu...lagi pun memang dah agak anak2 tak dapat makan samosa tu...tapi terlembiklah sikit...hihihi...




10 comments:

Deliah's Deli said...

sedap...sedap...sedap semuanya!

Deliah's Deli said...

opss!lupa nak tanya isa sbb tgk mknan je :( isa dah sihat? anak2 mmg akan meragam bila x sihat,x cukup tidur atau lapar.sabar2.

ain said...

siannya isa masih tak sihat lagi. mmg kelam kabut kan klu ada anak yg x sihat ni. semua kerja terbantut, nak kena layan anak2 aje. semoga isa cpt sembuhh!!

psst...bestnya tengok ns goreng su ngan bbq lamb tu!!!

cHeRyNa PiReS said...

adoila kakak ku ni...menduga iman betul! teringin nak makan masakan kak suzi!!! lagi2 samosa tuh...

kena salin resepi...besok tak keje, so leh try buat:)

get well soon, isa!

* bbq lamb tuh nampak best sangat!

kakchik said...

nampak sempoi je tapi kakchik rasa tentu SEDAP ni...

Sasha said...

Sha pun hampir2 nak buat samosa gak semalam... meriah gak menu berbuka puasa Suzi dalam pada sibuk2 melayan anak2... Kagum ngan Suzi!...

kayteeze said...

Uwaaa.... dah lama tak buat samosa... tapi nak yang suzi punya, hi hi..

[-suziey-] said...

waa rajin kak suzi buat kuih bagai..sy kt sini beli jek..ekekeL:D msk lauk ej:D

Chik Mi said...

suziiii sihat ke?semoga isa cepat sembuh ye,sagu tu pebret sabrina tp akak x sempat nak buat lagi,beli aje untuk die

Suzi said...

deliah, Isa dah beransur sihat...Sumaiyyah pulak yg tengah batuk teruk...

kak ain, tulah kan...merengek aje...

sha, tq!...isa dah beransur sihat. buat tak samosa??

kak chik, bila dah lapor tu mkn je pap yg ada...hihihi...

sasha,jgn kagum gitu sasha...kalau duk kat m'sia rasanya saat mcm ni beli je hihihi...

suziey, sini takde tempat nak beli...tulah buat2 rajin buat juga kuih hihihi...

kak mimi,
saya sihat, cuma anak2. anak2 sy pun suka tapi terlembiklah pulak hihihi...