Monday, August 24, 2009

Menu 2 Ramadhan dan Birthday Ismail...

Semalam birthday Ismail ke-6. dari awal ogos lagi dia dah duk kira bila b'day dia. Takde buat sambutan pun hanya potong kek je. Biasalah budak2 kalau takde kek, bukan b'day namanya...
Kek pun beli kek sponge yg dah siap balik conteng2, tabur2 je...hihihi. Alhamdulillah semalam berpuasalah dia sehari. hari ni...tak puasalah pulak sbb pergi sekolah...kesian pulak sbb takde suasana puasa kat sekolah takut dia merengek pulak. Nanti cikgu komplen pulak.
Sekarang Ismail masih kat Reception class...bila dah cukup 6 thn ni dia akan naik year 1, mungkin term depan. Sebab kat sini naik kelas biasanya ikut b'day.

Semoga Ismail membesar jadi anak soleh...bapak n ibu sayaaang ismail. Macam tu juga Iman, Sumaiyyah dan Isa....



Menu berbuka semalam pun simple je, sebab tengahari tu keluar ronda beli barang. Lagipun hubby minta nak makan pasta je. Alhamdulillah senang kerja...hihihi. Sahur pun makan ni je juga...

pasta goreng dengan daging unta tu tau hihihi. kentang goreng dan terung bakar.


mushroon sup dan roti...semua yg readymade hihihi...


buah koktail


Hari ni nak masak pap pulak ye? Kawan2 kat Malaysia ramai juga balik berbuka kat kg ambil peluang sempena cuti...seronoknya, kan. Rindu nak makan itu dan ini, bolehlah try buat tapi rindu kat famili dan suasana berbuka tu....bawa2 bersabar jelah....




22 comments:

Tirana said...

Happy birthday to Ismail...Puasa kali ni tak berapa ada selera nak makan..Apapun tiap2 hari kena masak untuk anak-anak.

Sekolah tengah cuti sekarang ni selama seminggu.

Chik Mi said...

Happy birthday Ismail,semoga menjadi anak yg soleh n menjadi kebanggaan ibu ayah.Aminnn

Deliah's Deli said...

Happy Birthday Ismail :).Be a good boy ok. (seronok sakan dia dpt potong kek tu)Suzi, dah tukar ke 'Restoran Arab' pula ke? Seronok jengah dapur suzi ni....mcm2 ada!

Datin El said...

hepi beday to ismail mdh2 sentiasa sihat dan dirahmati Allah selalu hendaknya..salam ramadhan buat suzi sekeluarga.

cikwan said...

selamat harilahir yg ke-6 buat ismail semOga sentiasa diberkati hidupnyer bersama Orang2 yg disayangi dan menyanyangi..aminnn

ratna said...

happy bday ismail. semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yg baik sepanjang masa & yg penting.. menjadi anak yg soleh kpd kedua ibu bapa.

suka betul ismail nak potong kek. senyum lebar sampai terangkat kening...

fzi said...

hepi befday Ismail... :))

CikMin said...

hepi besday tuk ismail...moga jadik anak yg soleh...daging unta?gulpp....jgn la cikmin teringin lak nak makan...

kak ina kl said...

salam ramadhan dan happy birthday buat ismail. semuga menjadi anak yang soleh.

alahai sedapnya daging unta..beli dimana ek?

kakchik said...

selamat panjang umur dan murah rezeki untuk ismail. semoga tercapailah impian mak dan bapak ismail untuk melihat ismail membesar menjadi anak yang soleh, insyaalah.

menu berbuka suzi tu walau simple tapi kakchik tengok pun terliur.

kayteeze said...

Happy birthday Ismail sayang !

Senang je masak untuk anak2 kecil ni... hehe...

dina said...

Selamat hari lahir ismail... semoga jadi anak yang berguna pada keluarga...

salam ramadan utk kak suzi, semoga kedatangan ramadan ni mengeratkan tali silaturahim antara keluarga dan kwn2

MamaFaMi said...

Happy belated birthday Ismail.
Dulu masa anak-anak bersekolah rendah di Afrika, cikgu-cikgu diorang tak bagi puasa. Tapi anak-anak mama curi-curi juga puasa.

cHeRyNa PiReS said...

seronoknya! daging unta ke?

happy buffday ismail, semoga menjadi anak yg soleh....selamat berpuasa hari nieh kak suzi!

ain said...

happy belated bday to ismail. Semoga jd anak yg soleh dn diberkati dunia akhirat!!!

psst..bila tengok pasta su..mcm nak buat gak la.hehe

GreenJade said...

hepi belated betday to hero ISmail..vahh dh besor ek anak umi & walid dia ek

moga jd anak yg soleh & diberkati di dunia & akhirat..jgn notti2 kasi parent sedey2 taw..rajin2 belajar.. :)

ehemm...untung ci kakak kite dpt hubby yg x cerewet & mkn2 simple2 jek..senang keje kans hihihihi

blogresipi said...

Sweet 6th birthday to Ismail.. semoga menjadi anak yg soleh dan berjaya dalam semua lapangan... psst, kak suzi, daging unte takde lebey ke? mau habis pose daging tak habes lapah lagi tu.hehehe

mother of two said...

bday ismail dekat2 dgn bday kak suzi jugak yer... potong kek pun jadiler.. emm sedap pulak nmpk koktail tu harus cuba jugak nie:)

[-suziey-] said...

hepi besday ismail..semoga jadi anak yg soleh..
ler kenapa akk xbuat kek..ade ke beli kek sponge jek..akk buat lg sedap:p

erkk camtu ke..naik year ikt besday..bkn ikt awal thun or ujung thun ek..

zureen @ mama said...

Selamat Hari Lahir Ismail..
Semoga menjadi anak yg soleh dan berjaya kebanggaan ibuayah..

tak pernah mkn daging unta(apalah rasanya??)

Suzi said...

salam semua, teriama kasih atas ucapan dan doa utk Ismail...amin...

ijan, daging unta ada lagi tu...mehlah nak sikit hihihi

kak ina, saya beli kat kedai daging kat sini tapi tak selalu ada...

zureen, sy pun baru pertama kali makan...daging kanggaro belum lagi...

Sasha said...

Happy Birthday Ismail!!!

Sambut Birthday di bulan puasa... meriah jugak, kan?... dpt makan yg sedap2!... bertuah dpt mak mcm Suzi... selalu dpt makan sampai perutkenyang!... Ismail dah start puasa penuh ke tahun ni?

Moga membesar sihat, gebu & cemerlang dunia akhirat!