Hubby nak makan cucur udang...selalu main campak2 je. Tapi kali ni try resepi drpd home cooking blog....sedap.
Bahan2:-
- 240g tepung gandum
- 2 camb tepung beras
- 1 camt baking powder
- garam, gula dan sedikit serbuk kunyit
- 2 pokok daun kuchai
- 2 tangkai daun sup
- 2 tangkai daun bawang
- 1 1/2 - 2 cawan air panas - bukan yg mendidih
- 2 biji telur
- 100g udang sederhana besar
- 100g taugeh - dibuang ekor
Cara 2:-
- gaul 9 bahan pertama hingga sebati dan tidak terlalu keras
- tutup dan biar 30 min
- campurkan udang dan taugeh, kacau rata
- goreng didlm minyak panas (yg banyak supaya terendam) hingga keemasan dan garing kulit luarnya
- angkat dan toskan sebelum dimakan.
3 comments:
menu yg sesuai utk minum ptg...lebih2 agi time2 sejuk ni... saing dgn air teh panas...hhhuuuuuhhhh....mengancam..
betul tu...saya kat sini dah byk kali buat cucur yg seangkatan mcm ni...habis gorang habis cucunya...
gorang=goreng
Post a Comment