Wednesday, December 3, 2008

Pre School Celebration

Tarikh: 2 Disember 2008
Lokasi: Pre School Class
Masa: 10.00am - 11.30 am


Saya sampai agak lambat...dlm 15 minit lambat. Sampai je persembahan sah start. Kali ni pertama kalinya saya pergi sertai aktiviti kat sekolah tanpa kehadiran my hubby. Saya dtg dgn kawan saya yg dr Afrika tu...dia ajak pergi sekali...bagus juga dptlah my hubby buat kerja dia...hihihi. Kalau nak tahu sekarang kawan saya tu (Aminah) yg ambil Ismail dr sekolah... Nak kenal Aminah ni dia orgnya.....



Aminah dan anak bongsunya Hamzah.....


Biar gambarlah yg bercerita....


Isa boring kena duk kat stroler...kalau tak letak situ karang saya tak blh ambil gambar dan video...2 benda nak buat...mana nak tengok dia..kan?


Ni masa lagu 'We are going a bear hunt'..



Sempat lagi Ismail 'ngorat' girl cina tu...hihihi...


Lakonan cerita ' When Goldilock went to the house of the bears'...


cerita tu lagi...


Tak ingat masa ni nyanyi lagu apa...


Lagu 'Digeridoo'....


Masa ni konon2nya Santa Claus dtg bagi hadiah...kesian budak2 tu hidup2 kena tipu huhuhu...Yg jadi santa tu pun pekerja sekolah tu gak...Dah nak Krimas so hiasan kat kelas pun dah mcm suasana krismas...


tunggu hadiah...anak2 omputih memang excited semcm...Semua budak2 dpt hadiah termasuklah Isa yg tak sekolah pun kat situ. Ismail dan Sumaiyyah dpt buku cerita pasal haiwan..Isa dpt alas makan....


Antara juadah morning tea...makan ibu bapa yg bawa...sekolah hanya sediakan minuman je. Bila ada jamuan mcm ni yg payah...nak kena pastikan anak2 saya tu tak suka2 je makan...kena pilih2. Hanya ambilkan biskut dan popcorn je utk anak2. Ismail nak menangis coz nak kan gula2 jeli...mana blh makan coz ada gelatin tak halal......Dalam kelas tu hanya ada 4 org murid muslim...


Masa persembahan Sumaiyyah join kejap je...malu...masa makan dah tak malu dah....
BAliknya hubby dtg ambil coz lepas tu nak shopping baju sekolah Ismail. Hari ni dia kena sekolah satu hari..sampai kul 3...join kelas senior...latihan utk term akan datang.


Masa diaorg buat persembahan saya ada videokan...nanti kalau berkesempatan saya upload...Jenuh juga buat kerja ambil gambar dan video sekali dlm satu2 masa...hihihi....
Esok ada scholl concert pulak....pergi lagi sekolah .....

12 comments:

Shais said...

minggu anak-anak buat konsert....masa nie kita dapat tengok talent diorang....kadang-kadang tak terfikir budak-budak nie ada bakat terpendam.

azreen said...

wah suzi dah jadik mamarazzi ek...hehehe...syokkan tgk bebudak buat persembahan...

Tie said...

Hi hi..panjang moncong isa tu...

Susah gak nak pantau bab makan kat situ...mcm mana ekk?

Intan Rosnitta said...

Back to school ya Suzi...

Mesti anak2 suka bila mama dia dtg tgk persembahan diaorg. Bagi sokongan biar diaorg rasa yg kita mmg sayang kat diaorg...

Take care, ya!

:D

Ida said...

Seronokkan dpt tgk anak2 buat persembahan...

kakchik said...

Bagus juga sekolah luar negara ni. Sekurang-kurangnya anak-anak Suzi belajar menghormati bangsa dan agama lain. Harap-harap mereka pun sama juga.

kat library ni sejak bulan 10 asyik ada je tadika yang sewa utk buat konvokesyen, seronok tgk diorang organize majlis dan budak2 yg macam2 ragam.

ain said...

pengalaman yg menyeronokkan sbb dpt tengok bakat anak2 kan. Xperience that money cannot buy.

Rafizah Nordin said...

untunglah anak2 suzi...dr kecil dpt bgaul dgn bangsa lain.tp susah pula nak pantau pemakanan mereka sms di sekolah ye...

Sasha said...

tumpang happy skali... wish dapat merasa suasana macam yg suzi rasa... adventur lah life suzi...

Suzi said...

salam...
shais...
betul tu kadang2 dpn kita lain perangai...dpn cikgu dan kwn2 lain pulak...

azreen...
sbbnya paparazzi bz..

kak tie....
mula2 dtg tu memang rasa sgt payah dlm bab2 cari brg makan halal...tapi dah lama kita biasa...
kay sekolah biasanya bawa bekal...dan ckp kat cikgu apa yg anak kita takleh mkn atau buat...cikgu biasanya jaga betul bab mkn ni...
cuma time jamuan mcm tu lah susah sikit nak kawal...

intan...
betuk tu nampak mcm remeh tapi ptg kita pergi tengok aktiviti anak2...

Suzi said...

salam...


ida...
seronok tengok gelagat....hihihi...

kak chik...
wah makin menjadilah bisnes...rezeki....seronok pulak tengok diaorg....

kak ain...
yap..tepat sekali...

fiza...bawa bekal ke sekolah...takde masalah cuma bila jamuan je lah....
kat Aussie ni lagi majmuk penduduknya...pelbagai bangsa...

sasha...
rezeki kami...mungkin esok lusa rezeki sasha lak...siapa tahu...

abaya chic said...

mashallah so cute!