Saturday, April 23, 2011

Simple tapi tetap membuka selera.

Saje nak share lauk yg simple dan senang nak buat....tapi tetap membuka selera.


ikan kukus dan air asam....makan dengan nasi putih panas .Yummm!
Kukus ikan dgn garam dan asam keping, kemudian curah dgn air asam kat atas ikan yg dah dikukus.




Singgang pedas biasa...mcm resepi kat sini. Lawan pulak dgn sambal belacan atau budu ke dan ulaman. Terangkat!





Ni pun singgang juga tapi berempah sikit. resepi kat sini
Sedap sampai hirup kuah hehehe...




7 comments:

tun_telani said...

kak suzi.. tun x nmpk ikan kt mana.. haha.. tenggelam bwh bawang ek? hihi

Unknown said...

x nampak pun sedap ni.. + air asam mesti lagi sedap!

rosfazila said...

wahhhhh,mmg stuju,ni mmg sng dan saaaaaangat seeedap!

Deliah's Deli said...

suka sgt msk singgang..simpan esok pun masih sedap!!

Deliah's Deli said...

slmt hr ibu suzi! :)

Mak Su said...

baru terfikir nak buat singgang. suzi dh mendahului

ANTI RAYAP said...

berkunjung
memberantash.blogspot.com