![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcdgAL1dXqQF4VUQRh8o0NzhfOGbCtB6D8cSgvBSGWRSMjYYYJDi_a2B1cI-DjMsLRJArp93w3U1PxdKauLYQbrcubicOGE1OL5tBK7xFou3euaNSShGOIKYWXi4_tiU9jPfdAnTxJTO-x/s400/sardin+roll.jpg)
Sardin roll ni buat utk sarapan pagi tadi...lebihan kulit roti tu saya buat cookies kat bawah ni....
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPEDT_kL9Td6byrKiXcMY33GxNqMopYZFovsWRb1hR4oA5pookDmoHrdoCGuS7Qq8js2xJWMOMdNMPg15itYJvx320v5n6r5SPCvsRwzwMyCu9oDbgNMaUMfRuCTXaZDpzoAfDab46Dxhv/s400/cookies+roti.jpg)
Bahan-bahan:
- 100g roti (plain bread)
- 40g fresh milk
- 25g telur (1/2 biji)
- 1 sudu besar mentega
- 2 sudu besar tepung gandum
- 40g dry fruit (akak guna raisin n coklat cip aje..)- saya letak choc chip je....atasnya hias manik warna-warni
Cara-cara:
- Potong dadu roti kecil-kecil. Panaskan oven sehingga 180 degree.(saya potong ikut suka je hihihi..)
- Masukkan fresh milk, telur dan tepung ke dalam mangkuk. Kacau biar sebati. Kemudian masukkan butter yang telah dicairkan. Kacau lagi.
- Masukkan roti dan dry fruit. Kacau serata. Kemudian buat bentuk bulat kecil-kecil.
- Bakar selama 15~20 minit.
- TIP: Kalau nak lagi rangup, roti tu hendaklah dikeringkan dulu dan hancurkan jadi macam bentuk breadcrumbs. Masa bakar pun kena pendekkan iaitu 12~13 minit.
4 comments:
simple ni...boleh try nanti. Dah buat passport Isa..??? Syoknye nak gi cuti. we all terperap kat umah je..ayah depa2 bussyyy...huwaaaa!!!
wah nampak sedapla suzi...yum-yum..
salam...
kak ain,
try jgn tak try..anak2 pun ada rumah tu...tentu diaorg seronok...
bukan buat passport...just ambil gambar utk buat passport hihihi...
ayah sibuk...ibu dialah bawa anak jalan2.... :)
azreen...
budak2 suka sbb ada choc chip tu...
wah... pandainya suzi... dah tentu tak membazir!
Post a Comment