Thursday, January 6, 2011

New Members!

Perkenalkan member baru dlm famili kami:


yg ni lebih aktif...terhibur tengok gelagat si comel 2 ekor ni.

tido ke??...

Comel tak?? Dah lama Ismail nak kura-kura kecil utk dijadikan pet dan selalu jawapan kami, tunggu sehingga dia dapat uruskan diri sendiri baru boleh ada pet dan tunggu bila dah pindah rumah sendiri. Tapi entah macamana mood my hubby ok kot ptg semalam...belikan dua ekor kura-kura kecil ni.




Buat masa ni nilah penempatan kura-kura kecil tu...yg asas je dulu.
Takde pengalaman nak jaga kura-kura ni. Kawan-kawan yg ada pengalaman bolehlah share ye...



4 comments:

Nieza said...

ala comeinya..senang ke nak jaga tu?..:)

kayteeze said...

Suzi, dulu kak tie ada bela sepasang, tapi lepas beberapa minggu seekor darinya mati. Yang hidup tu agak aktif, suka tengok. Kami bela selama setahun hingga besar tapak tangan. Kendian, kita lepaskan di Sekayu, sebab tak larat nak bela. Malas nak cuci najisnya, hehe....

Mamasya said...

Anak2pun ada minta pet..anak ikan dan kucing tp buat masa skrg tak dpt nak layan...sbb takut mrk hangat2 tahi ayam nak jaga pet.

fa10 said...

hhehehe... ingatkan anak baru!

Suzi... vote saya kat sini, NO13 ye!

http://ellismelia.blogspot.com/2011/01/jom-undi-peserta-contest-deqlis.html

thanks