Sunday, December 20, 2009

Zoo Adelaide lagi....

pintu masuk Adelaide zoo yg lama. Semalam dah masuk ikut pintu baru....


Semalam kami berpeluang ke Adelaide Zoo lg....ni dah kali ke 3 sejak duk Adelaide ni...Anak2 kami memang suka sgtlah pergi zoo, memang sejak dulu lg. Kali ni tujuan utama kami ke zoo sbb nak tengok giant panda, Funi dan Wang Wang yg baru 2 minggu sampai dr China.

punyalah beratur panjang untuk masuk ke tempat tengok giant panda tu...nasib baik dah beli tiket online jadi tak payah beratur beli tiket. Bayaran utk kami stu famili AUD 68...sekali masuk zoo dan tengok panda...


dapat tengok panda pun dr luar cermin...mula2 kami ingat dpt duk pentas ke dan tengok. Rupanya sambil berjalan je tengok dr luar cermin...Kata my hubby, memang kena buat camtu sbb nak kawal suhu persekitaran panda tu....mmm


Wang Wang....lahir 31 0g0s 2005


Funi , lahir 23 ogos 2006



hihihihi...ni pulak 'my panda'....


dah tengok giant panda barulah berjalan2 tengok binatang2 lain tapi tak tengok semua pun sbb dah 2 kali dtg...lg pun perut dah lapar masa tu. Pergi makan kat park sebelah zoo dan lepas tu pergi Central Market beli souvenir, tambahan...hari tu dah beli dah....




17 comments:

balqissy said...

kanak2 suke pergi zo0 ye, kak? =D

ima said...

seronok jugak pergi zoo ni...kami pun dah lama tak pergi.

GreenJade said...

xpe..lepak2 santai b4 blk mesia..sure hero2 & heroin kecik sgt hepi tuh :)

ain said...

giant panda tu ada dtg msia ke tak nanti?? comel lahh!!!

zureen @ mama said...

Bestnya dapat tengok panda..(sbb tak pernah tgk secara live..huhuhu)tengok kat TV jer.

indahhouse said...

Salam kak Suzi,
hahaha. lucu tgok panda kak Suzi tu. pandai Hubby kak Suzi posin.
Baru malam td kami tgok cite Tropic Thunder. Kih kih.
panda ni, kategori haiwan pupus, kan? sonok tu, dpt tengok panda real.

fa10 said...

sukanya dpt tgk panda... beruang istimewa tu, cute

pakcik kordi said...

hahaha...abgben pakai topeng panda!rare waks!

[-suziey-] said...

amboih...lps blk spital trus tgk giant panda ek..ekek:p

Mak Su said...

maksu excited tgk kungfu panda :D

Shais said...

cute....yg pakai topeng tu.

naz ilyn said...

salam..ni kalau anak-anak tengok wang-wang abis sy yg diketawakan...sama saiz..:D

Suzi said...

balqissy,
rasanya memang kanak2 suka zoo sbb diaorg memang suka binatang...

ima,
anak2lah yg paling sseronok kita tumpang seronok...

tinie,
kalau ikut hati nak lepak2 jln2 tiap2 hari tapi apa kan daya hubby akak tu bz teramat ...kerja dia blm siap...mmmm

kak ain,
giant panda yg kat sini rasanya memang akakn terus duk zoo ni...memang comel panda tu geram!!

zuren,
alhamdulillah. tu yg kami tak lepas peluang bkn senang...

Suzi said...

indah,
ha a' panda ni dah nak pupus...tu diaorg jaga sgt tu kot...alhamdulillah berpeluang tengok depan mata...

fa10, memang comel...geram!!!

pakcik kordi,
hahaha...'my panda' tu lg comel..kan?

suziey,
hihihi..lg pun tiket memang dah tempah sebelum masuk hoapital tu...tapi alhamdulillah masa tu isa dah sihat.

maksu,
anak2 sy pun suka tengok kungfu panda, tu yg beria sgt masa nak tengok panda kat zoo

shais,
yg pakai topeng tu memang istimewa hihihi...

naz,
hihihi...:)

Kamsiah said...

salam
kanak2 mmg suka ke tempat2 mcm tu,kan...

kakchik said...

bestnya... kakchik sepanjang hayat ni belum pernah sekali pun pergi ke zoo.
memang ada hajat tu.

Sasha said...

wah!... jln puas2 sblm balik sini erk... hehe