Friday, December 11, 2009

Assalamualaikum....

Assalamualaikum ....uish, lamanya tak update blog...dah penuh bersawang. Alhamdulillah barang2 kami dah diangkut semalam utk shipping ke Malaysia....lagi sebulan kami pula yg berangkat pulang. Lega sebab 'kerja keras' packing brg berminggu2 dah selesai. Mujahadah sungguh packing barang kat perantauan ni sbb nak tak nak kena juga masak ....tapi masak pun cincai jealah asal kenyang. Terima kasih buat hubby sbb sama2 tolong...dua minggu ponteng, padahal dia pun tengah kritikal. Takpe, lepas ni boleh tumpu sepenuhnya pada tesis abg.

Hidup kami sekarang ala kadar jelah, maklimlah hanya tinggal brg2 yg nak dijual dan dibagi org je dah...brg masak2 pun ala kadar je, so, masak simple je lepas ni...

sebahagian barang2 yg dibawa balik....


Apa nak cerita ye....cerita hal anak2lah...Hari ni juga last day anak2 bersekolah...start cuti summer dan anak2 akan mula suasana persekolahan baru kat kat Tronoh tahun depan insyaAllah...harap2 mereka cepat sesuaikan diri...

Jom layan gambar2 kenangan hari terakhir anak2 sy kat sekolah...


'majlis good bye' utk sumaiyyah dan seorg lagi budak yg nak pindah sekolah....buat sekali dgn graduasi budak2 yg tamat pre-school.


nilah cikgu kesayangan Sumaiyyah, walau dia hanya dtg 2 kali seminggu je...Sumaiyyah memang rapat dan suka sgt dgn cikgu ni...


Iman dan cikgu kelas dia...dah berumur dah...terima kasih sbb byk bantu Iman...


ni pulak Ismail dgn cikgu kelas dia...muda belia lg. Tapi budak2 suka sgt dgn dia...ada seorg budak tu siap ckp kat mak dia yg dia nak kahwin dgn cikgu ni...hihihi... budak2...


kali terakhir main kat playground sekolah...


Nilah sekolah anak2 kami...Para Vista Primary School.


P/S: Buat kawan2 dan tetamu2 blog ni terima kasih masih sudi bertandang ke sini... maaf takde buat kunjungan balas dan membalas komen2....InsyaAllah akan diusahakan nanti...




14 comments:

cHeRyNa PiReS said...

kak suzi, sha dah agak dah. sha tgk food kat cafe tak berambik. risau sha lost contact ke ape. nasib ade lagi kak suzi di alam maya. yeayy!!!

ain said...

salam su..Alhamdulillah dah habis packing dah!!! mesti rasa sedih nak tinggalkan adelaide kan..?? but hujan emas negeri org, baik lg neg sendiri kan..???

naz ilyn said...

salam...lama rasanya tak ke rumah suzi...rupa-rupanya dah nak balik negeri...sedih ada gembira pun ada betul tak suzi...

GreenJade said...

sure evrybodi rs sebak2 nk tggalkan adelaide kans..tmbh2 hero2 & heroin ksygn akak tuh..

smpai sini 7hb JAn ke kak..?pukul bape? haha bz dok btanye.. cam le kakak dia yg nk blk mesia hahaha

*jgn lupe ole2 saye..haha smpat lg request tuh :)) :p*

ima said...

salam suzi...dah selesai packing barang ye...syukurlah moga selamat sampai kedestinasi...dan moga dipermudahkan segala urusan.

Tie said...

Suzi,

Nanti bila dah kembali di Malaysia, jangan lupa sambung blogging tau !

Suzi said...

sha,
tulah...dah tak jenguk langsung sbb kalau jenguk karang lama pulak ngadap tu...pasni dah blh kor...dah takde mende nak buat...cuma kena berebut dgn anaklah pulak sbb diaorg tengah cuti sekolah hihihi...

salam kak ain,
tulah...sedih ada gembira pun ada....tapi byk gembiralah kot...sbb tak sabar nak jumpa famili...

naz,
betul tu...bercampur2 sedih dan gembira...sy pun dah lama tak ziarah kawan2 blog...mmmm

greenjade,
hihihi..dalam pukul 8 pm kot sampai KLIA...carpet merah tau!!!
baru dapat ole2 hihihi...

ima,
amin...TQ! tulah lega sgt2 bila dah habis packing...

kak tie,
insyaAllah...
sbb sy memnag duk rumah je pun kat m'sia pun hihihi...

blogresipi.com said...

Salam Kak Suzi,
Dah hari hari terahir sebelum balik ye.. nanti mesti rindu kehidupan kat Adelaide kan... banyak kenangan2 tu betul tak? apepun, semoga semua berjalan lancar dan akak sekeluarga selamat pulang ke tanah air nanti :)

nekPP said...

uishhhhh byknyaaa brangggg ekeke sure penuh 1 kontena suziii..;))

kiss2..

mother of two said...

salam kak suzi,
sekejap ajer yer masa berlalu tup2 kak suzi dah nak balik malaysia...pas nie kalau sy balik boleh kita berjumpa utk menyampaikan tanda kenangan dari sy utk kak suzi yg dah lama terperap itu... semoaga kak suzi dan keluarga ceria2 sentiasa.

p/s: nak balik duk malaysia jugaklah!!

fzi said...

Salam suzi...
Ohh...akak dapat bayangkan penatnya suzi packing barang2 tu sume...mesti perasaan pun bercampur-baur, suka nak balik mesia tapi dalam masa yang sama sedih nak tinggalkan adelaide...InsyaAllah anak2 suzi pelan2 sesuaikan diri masuk sekolah kat tronoh nnt...

fa10 said...

manfaatkan hari2 terakhir sepenuhnya... gi posing puas2

mummyseri said...

Salam kak suzi...
harap semuanya ok..skrg ni akak mghitung ari je la kan..
smoga dipermudahkan segala urusan akak untuk balik ke sini..
n tak sabar rasanya kalo seri balik perak nak jumpe akak..xtau lagila balik bile yg pastinya next year bile bercuti balik perak mesti jumpe akak.. :)

Sasha said...

Salam Suzi... ambil masa n gunakan masa yg ada sebaik2nya sebelum brpindah kembali ke Msia... saying goodbye is the hardest thing!...

moga kita terus berkawan!!