Saturday, December 19, 2009

3 hari 2 malam...

Bunyi macam pergi holiday je...mmmm...sebenarnya 3H 2M Isa dan saya bermalam kat wad hi Modbury Public Hospital. Itu yg blog ni kembali bersawang. Sebabnya doktor suspek Isa kena pneumonia. Nak tahu jalan ceritanya bolehlah kilik SINI (malas nak menaip hihihi).
Hari Rabu hari tu discharged tapi masih kena jumpa doktor lg minggu depan utk tengok perkembangan paru2 Isa tu. Setakat ni alhamdulillah dah makin baik, nafas dah tak mcm org megah. Harap2 akan cepat sembuh.

hari mula2 masuk memang teruk batuk dia...kesian sungguh. hari kedua doktor ambil darah ...batuk yg teruk tu sampai tahap bila muntah keluar darah sbb luka2 kat dalam tu..


iman tengah melayan isa...tak sihat pun tetap ceria bila abg2 dan kakak datang.


kalau kita biasanya anak2 batuk kita tak bg makan aiskrim...kat sini nurse siap bg lg(ganjaran sbb makan ubat)...bila isa dah nampak bendanya memang dia naklah....



bila petang bapak pulalah yg jaga Isa, ibu balik mandi-manda dan masak...

yg kelakarnya bila Iman, Ismail dan Sumaiyyah dengan saya kat rumah dia mula komplen pasal bapak diaorg...tak masak lah...takde apa nak makanlah ...itu...ini bla...bla...
dan bila diaorg duk dgn bapak diaorg mulalah komplen pasal ibu dia plak. Ismail ckp dia kadang2 tak faham apa sy ckp kat dia...hahahah...yelah sy mana nak speaking dgn anak2, campur2 blh le...Sumaiyyah pulak ckp selalu kena cubit hihihi...Iman je takde komplen...bila fikir tu hikmah juga tu...blh tahu apa anak kita fikir pasal kita, bolehlah baiki diri...kan?


makan memang tak byk pilihan...menu sedap2 tapi susah nak dptkan yg halal...



Isa dah kena pakai ni...sampai hari ni je tapi...utk cairkan kahak dia, kata doktor....


hari last kat hospital....dah tak sabar nak balik....teady tu doktor kat kasi masa kat emergency hari tu...sekarang jadi teman isa tidur....




p/s: buat kawan2 dan pengunjung blog ni...terima kasih kerana sudi singgah ke sini...InsyaAllah kalau tiada aral sy ziarah kawan2 nanti ye....salam Maal- Hijrah. Semoga tahun ini hidup kita lebih mendapat keberkatan dr Allah SWT



Jap lg nak pergi Adelaide Zoo, nak tengok giant panda yg baru sampai dr China....dah booking tiket minggu lepas...



11 comments:

Fiza Nordin said...

salam k suzie...semoga isa terus sihat dan ceria...

pandai isa cari 'hotel' utk 'percutiannye'...heheheee

Tirana said...

Ingatkan Suzi sibuk berkemas untuk balik ke malaysia sampai tak sempat nak update blog, rupanya Isa tak sihat..Moga Isa cepat sembuh.

ima said...

salam maal hijrah jugak buat suzi sekeluarga...

alahai kesiannya kat isa,tak sihat rupanya...rajin2 makan ubat ye,moga cepat sembuh.

CikMin said...

slm maal hijrah buat sui dan keluarga..dah nak balik mesia dah kan...mesti tak sabar...

indahhouse said...

Salam kak Suzi,
Salam Maal Hijrah buat kak Suzi sekeluarga. Kasihan kak , dalam ceria nak balik Mlaysia, Isa sakit.
Moga Isa cepat sembuh kak... :)

ain said...

salam maal hijrah su!!! semoga Isa dh sembuh sepenuhnya. KIm salam kat giant panda ye!!hihi

Ammi Sara said...

Alahai kesiannye isa, alhmdlh dah sembuh. Isa strong boy! masa Huwaidi lahir hari tu pun kak suzi, dia kena pneumonia (kena dr dlm perut masa sara kena H1N1), mmg suspen kan bila anak kita kena penyakit yg kita nk sebut pun susah..

Take care ye Isa, aunty doakan isa sihat selalu..jmp di Msia..

mother of two said...

patutlah lama kak suzi tak update. mudah2an segalanya selamat yer dan semoga isa cepat2 sembuh

Suzi said...

salam semua, terima kasih doa2 kalian. Alhamdulillah Isa dah makin sihat. Selasa ni jumpa doktor lg utk tengik perkembangan.

GreenJade said...

Salam maal hijrah 2 sis & family

sy doakan Isa cpt pulih sepenuhnye.sgt kesian kanak2 kna pneumonia nih bcoz pnafasan x lancar bcoz paru2 x dpt filter dgn baik.klu cuaca sejuk lg teruk.kt umah mkn pon ade kna pantang..moga sis terus tabah & sbr yea :)

dulu my mom pon pesakit kronik pneumonia & h bln lebey di spital..Alhamdulillah now sdh almost 60-70% ok..

blogresipi.com said...

Salam Kak Suzi,
Alahai ciannya Isa.. harap2 by now Isa dah sihat sihat ye....
Salam Maal Hijrah buat akak sekeluarga.