Saturday, December 26, 2009

Cleland Wildlife Park

Alhamdulillah tercapai juga hajat nak pergi Cleland Wildlife Park pada hari Khamis 24/12 hari tu. Tak sangka sbb tak rancang pun nak pergi hari tu...tiba2 ... Ingatkan dah tak berkesempatan nak pergi...maklumlah my hubby memang sibuk tahap gaban dah sekarang...hari ni pun terpaksa pergi Uni. Untuk my hubby, terima kasih tak terhingga, masih sudi curi masa bawa kami pergi jalan2...kami amat menghargainya...luv U!!!



Kat depan pintu masuk park. Harga tiket, untuk family (2 adults + 2 children = $43.50) tambah Sumaiyyah, above 4 years old = $9 dan free untuk Isa.


Masuk2 je tengah ada penerangan pasal ular....sapa nak pegang blhlah pegang...sy takdelah nak pegang...geliiiiii...dengar perkatan ular je dah naik bulu roma ni kan pulak nak pegang. My hubby dgn Ismail je yg berani pegang( setakat usap-usap je lah) ...Nak bergambar mcm kat atas tu pun boleh...



Kat park ni binatang dilepas bebas dalam kawasan berpagar yg besar...kecuali binatang yg mengigit dikurung dalam kawasan yg kecil je.. dan..bebas bagi makan tapi dgn makanan khas yg dijual kat pintu masuk...$3 perpeket.


bagi makan kangaroo...terasa geli2 kat tangan hihihi


jinak2 itki2 kat sini...dah biasa org duk bg makan...


perasan tak ada binatang mcm tikus kat tangah jalan tu...namanya potoroo kat mana2 dia ada...geliiiii. Terpaksa berhati2 sy berjalan. yelah apa taknya rupanya mcm tikus tapi besar mcm arnab....

potoroo


emu bebas berkeliaran...


tamania devil...bunyinya..huhuhuhu...menakutkan.


comel tak???....eeeee....


mcm 2 spesis burung dan itik kat wetland....


koala...


akhirnya dapat juga kami usap koala sambil bergambar...nak bergambar sambil dukung koala kena bayar lain pulak...$30 rasanya...takpelah...


masa nak keluar dr tempat koala tu itik ni sekat kami....dah bg makanan baru dia bg lalu hihihi...


amboi....cium sape tu???? ni jeles ni.....



luas park ni...jenuh juga berjalan sambil melayan budak2 berempat tu...tanya mcm2...



8 comments:

hazeleyed lady said...

Ass-Salam
Memang baik sekali dapat bawa anak-anak ke tempat sebegini...membuka minda mereka///
they have the opportunity to really explore the real world too.
Good day. Salam

Tie said...

Bertuahlah Suzi, dapat bawa anak-anak bermesra dengan haiwan-haiwan tu... mesti satu kenangan yang manis, kan..

Tirana said...

Saya dulu pun pernah pergi cleland park tapi masa tu belum kawin..hehehe

zureen @ mama said...

Salam Kak Suzi..bestnya berjalan2 sekeluarga..dapat tengok koala dgn kangaroo secara live.. sure best.

dina said...

kak, bestnya jalan2... kat KL ni kak, petang je hujan, nak bwk anak jalan pun kena tengok langit dulu...hehehehe...

kak, jenis Potoroo tu kak, kat flat saya ni pun banyak, besar2 anak arnab, kucing pun takut... mana taknya benda tu bleh pulak geget ekor kucing...hehehee

cik dila said...

salam kak suzi.
dah lama betul tak jenguk sini.kelembapan internet tak mengizinkan...

nestnye jalan2 tgk binatang2..hehe
kalau nk tau australia ni jd salah 1 wishlist tpt nak explore sbb nak tgk2 binatang2 unik ni la...
bile la ek...

Shais said...

untung dapat ke sini.....tapi bila tengok ular...kena lari jauh-jauh...geli.

mummyseri said...

salam kak suzi..
bestnya kak dpt tgk n bleh pegang2 lagi kan haiwan2 tu..
kalo kat sini sume lam kandang jek..