Monday, October 12, 2009

Pasta(penne) dan cheese (goreng)

Pasta(penne) dan cheese goreng ni sarapan anak2 dan juga merangkap antara menu lunch box Iman danIsmail. Ibu dan bapak diaorg ni puasa, hihihi...org lain dah lama raya enam..
Yeah! sekolah dah mula ....aman sikit rumah hihihi...diaorg pun suka. Time cuti sekolah asyik tanya, bila sekolah nak mula. Bosan agaknya duk rumah je...Hari ni bermulalah rutin biasa. Hubby pun dah mula ke uni walaupun kakinya masih sakit. Banyak kerja yg perlu disiapkan...masa pun dah makin suntuk. Semoga Allah SWT permudahkan segalanya dan kami dapat balik seperti yg rancangkan.
Untuk resepi pasta tu boleh klik SINI. Saya dah ubah sikit2 ikut bahan yg ada....anak2 sy memang suka pasta goreng macam ni.


9 comments:

fzi said...

Salam suzi...
pagi ni akak round cari resepi...karang lepas zohor ada kawan nak datang beraya...tak de idea nak masak apa..elok gak buat pasta cam suzi nih...intai resepi k...tq

Tie said...

Senang juga anak2 tak meragam tentang makan2 ni. Buat pasta pun ringkas je, kan...

ain said...

Insyaallah...akak pun posa gak hr ni. tggl 2 hari je lagi. pas tu raya lagi.hihihi

cHeRyNa PiReS said...

Ini resepi Sha bila budak2 nak dtg umah! Sha akan masak dan letak mince meat banyak2...suka penne jugak sbb senang nak maintain betuk dan muai:)

kakchik said...

kakchik baru sekali masak penne, goreng juga guna resepi mee goreng basah. pasta apa-apa pun kakchik guna je kalau takde pasta yang berkenaan untuk masak resepi tertentu.

kakchik pun belum raya lagi puasa 6 sebab hari tu habiskan puasa qada' dulu. harap2 sempatlah habis.

zureen @ mama said...

Anak2 kecil biasanya suka masakan yg simple2 mcm ni..tambahan lagi ada cheese(mak budak pun suka jugak..he3)..

Sasha said...

belum pernah try lg pasta jenis ni... kalau guna spaghetti/macaroni ok tak?... sbb pasta jenis lain hubby tak reti nak telan...

Suzi said...

kak fzi,
kalau nak senang dan cepat blh je buat ni...sila2lah jenguk resepi tu...

kak tie,
anak2 sy memang suka pasta2 ni...lagi2 ada cheese..satu ahri mkn tu je pun takpe.

kak ain,
moga kita dapat habiskan posa enam ni..

sha,
budak2 memang suka..kan?..bagus juga sbb nak buat pun senang hihihi

kak chik,
saya pun sama, selalunya guna je apa pasta yg ada kat rumah hihihi...

zureen,
lagi bagus sbb senang kerja kita.. hihihi

sasha,
resepi asalnya pun guna macaroni...tapi kat rumah ni hanya ada penne je...tu guna penne. tapi rasanya spaghetti tak berapa sesuai kot...

Deliah's Deli said...

salam suzi. penne pasta ni dah lama saya tak masak. ayah saya dulu masukkan inti karipap daging dengan parmesan. oregano kemudian bakar sikit dalam oven (penne manicotti yang besar sikit dah di lembutkan terdahulu). makan dengan coleslaw. memang sakan kayuhnye:) malam ni rasa-rasa nak buat coleslaw dengan pizza kut buka puasa. ok, take care :)