Friday, December 26, 2008

Crunchy French Toasted

Ambil resepi dari dapur Kak Jun...untuk sarapan pagi tadi....

Bahan-bahan:
  • 2-3 keping roti-potong 4 segi
  • 1 cawan cornflakes
  • 2 biji telur
  • 1/3 cawan susu segar
  • 1/2 sudu teh tepung
  • 2 titik esen vanila
  • butter n syrup/honey..ikut suka la

Cara-cara:

panaskan oven. susun roti atas tray beralas kertas. bakar sekejap dalam 5 minit. sejukkan.
hancurkan cornflakes, ketepikan. 'whisk' telur, susu, tepung n esen vanila. masukkan roti, rendam dua2 bahagian n salut ngan cornflakes, kedua2 bahagian. letak atas tray n bakar semula selama 10 min satu bahagian, balikkan n bakar lagi 5-10min. makan ngan butter, syrup/honey...


Kami makan dgn sos kastad....

10 comments:

  1. sedapppppp...

    ini dah sah budak-budak suka.

    ReplyDelete
  2. menyelerakan sungguh! dah la senang nak buat. takpe, balik dari KT nanti kakchik nak tiru.

    ReplyDelete
  3. sedap2 la resepi awak..ntah bila bole saya cuba..kalau saya dah cuba saya mesti bgtau awak kay..

    ReplyDelete
  4. simple n crunchy ni. boleh tryyyy!!

    ReplyDelete
  5. suke tgk resipi mcm ni... senang!!... kena try!!

    ReplyDelete
  6. nampak sedapnyeee....terliur pulak...hehehe

    ReplyDelete
  7. Hi hi..jadi omputeh lak, ekk.

    ReplyDelete
  8. salam suzi... amboi balik je dr holiday terus keluar berderet2 resepi die... rajin sungguh.. moi nie tak dtg mood lagi... penat tak hilang..he..he..he

    ReplyDelete
  9. buat semua...cbalah...mudah je...hihih


    Moi...
    rajin yg terpaksa hihihi....

    ReplyDelete
  10. yummmmmyyyyyyy

    uhukkkksss...nak sikit laaa kak :D

    ReplyDelete