Tuesday, August 19, 2008

Maple-roasted pumpkin n salami salad

Ni permintaan my hubby bila dia tengok majalah super food ideas(sept)...isteri mithalilah katakan turutilah apa suami nak hehehehe....Dah ubah sikit dr resepi asal ikut bahan yg ada.

Pumpkin dipotong kecil dan digaul dengan maple syrup dan minyak zaitun. Kemudian dibakar dlm oven pada suhu 220C/200C fan forced selama 20-30 minit. Masukkan sedikit walnut dan bakar lagi selama 7 min. Untuk dressingnya pulak, satukan sedikit minyak zaitun, apple cider vinegar, maple syrup dan wholegrain mustard dalam mangkuk. Masukkan bahan yg dibakar tadi dan spinach n roket salad mix serta salami yg telah dimasak dan gaul rata. Blh ganti salami tu dengan ayam ...tuna.. alhamdulillah my hubby suka dan puas hati.

2 comments:

  1. Ni makanan mat saleh ...ingatkan masak lemak labu ke...Nasi makan tak? Ke..makan roti je.. Tapi boleh jaga body kalau tak makan nasi..kan..

    ReplyDelete
  2. salam kak tie...mkn dgn nasi n daging bakar...tu msk utk diner. dah melayu tu melayu juga mana blh tinggal nasi hehehe...

    ReplyDelete