Bahan-bahan: -
- 1 sekeping puff pastry segera
- 1/4 cawan gula halus
- 1/4 cawan susu segar
- 1/4 cawan whipping cream
- 3 biji Telur Kuning
- 1/4 sudu kecil Vanilla Extract
Cara-cara:-
- Panaskan oven, 200ÂșC.
- Masukkan semua bahan-bahan (kecuali puff pastry) ke dalam mangkuk dan pukul sampai sebati. Ditapis dan diketepikan.
- Potongkan puff pastry kepada 9 keping bentuk bulat. Tekan pasty ke dalam bekas/acuan tart. Letak dlm acuan muffin pun blh.
- Cucuk permukaan puff pastry dgn garpu.
- Isilkan campuran telur ke dalam setiap puff pastry 3/4 penuh.
- Bakar selama 20 minit. Biar sejuk dlm acuan selama 5-10 minit sebelum dikeluarkan.
yg ni saje je....buat dlm acuan tart yg besar. Letak pisang kat atasnya....sedap gak....
No comments:
Post a Comment