Inti kacang Merah....
Bahan2:
Cara2:
- Satu tin kacang merah(400gm)
- 2 senduk gula
- minyak masak
- daun pandan kalau ada
- sedikit garam
Cara2:
- bilas dan tapis kacang merah- kisar hingga hancur(saya lenyek je sbb blender rosak)
- panaskan minyak dan masukkan gula. biarkan cair menjadi karamel.
- masukkan kacang merah yg telah dikisar
- masukkan sedikit air dan daun pandan
- masukkan sedikit garam utk rasa lemak...
- masak hingga pekat bekilat.
bestnyaaa!!!!bila le akak boleh try buat pau ni ekh..??hehe
ReplyDeletekak suzie
ReplyDeletedah lama saya mencari resepi kacang merah ni..bolehlah buat nanti heheheh nanti cilok resepi ya...tq
kak ain,
ReplyDeletebila2 je...tunggu 'R'datang hihihi
fida,
trylah ..nanti ckp hasilnya ye...
kak suzie..inti kacang merah ni boleh buat inti roti jugak kan kalau tak nak buat pau?
ReplyDelete