Ni resepi ayam yg dimakan dgn nasi tomato dlm n3 semalam...memenuhi permintaan Hana...hihihi...
sebenarnya memang nak letak resepi ni tapi malas nak taip semalam. Resepi dr majalah receipes+...resepi asal guna lovely legs - skinless chicken drumsticks with tip of bone trimmed...so nama masakannya Glazed lovely legs....
sebenarnya memang nak letak resepi ni tapi malas nak taip semalam. Resepi dr majalah receipes+...resepi asal guna lovely legs - skinless chicken drumsticks with tip of bone trimmed...so nama masakannya Glazed lovely legs....
Bahan-bahan:
- 8 keping peha ayam
- 1/3 cawan sos tomato
- 1/4 cawan honey
- 1 1/2 tbsp jus lemon
- 3 tsp parutan halia
- 3 tsp minyak bijan
- 3 tsp kicap cair
- 1/4 tsp serbuk chinese 5 spice
- Satukan semua bahan dalam mangkuk dan gaul sebati.
- Perap ayam dengan bahan perapan tersebut selama sekurang2nya 20 minit...lagi lama lagi bagus....
- Panaskan oven pada suhu 200 C/180 C.
- Angkat dansusun ayam dalam tray (tinggalkan sedikit baki bahan perapan).
- Bakar hingga masak. Selalu balikkan dan sapukan dgn baki bahan perapan tadi.
wow mesti sedapkan....yum-yum
ReplyDeleteterliur akak tengok ayam suzi ni..
ReplyDelete