Thursday, August 28, 2008

Puff berinti daging dan kentang


Terliur tengok meat potato puff kak ummi, maka terhasillah puff ni. Nak letak rempah kari tak blh coz anak2 jenis tak tahan pedas langsung. Apa pun sedap gak...iman bawa utk lunch...


Bahan-bahan:

frozen puff pastry
kentang - potong dadu
bawang besar - potong dadu
rempah kurma
air
santan
garam dan gula secukup rasa


Cara-cara:

Tumis bawang, masukkan kentang dan daging masak sekejap. Masukkan rempah kurma dan masak hingga daging dan kentang empuk. Masukkan sedikit santan dan masak hingga kering.


Puff pastry tu saya potong 2 (dpt bentuk segiempat yg memanjang). Ambil satu bahagian, letak inti dan lipat atau gulung. Tekan rapat bghian tepi kiri dan kanan pastry. Kelar dan sapu dengan kuning telur dan bakar dlm oven pada suhu 180C sehingga kekuningan.



No comments:

Post a Comment